Phaffes framtid

Phaffe är en riktig projektponny och det visste vi när vi köpte honom. Det tog lång tid att bygga kondition, muskler och få upp honom i hull. Det är inte förens nu som det faktiskt går framåt. Han fick en lite lugnare period några veckor efter att Lina haft honom i träning men nu är vi i full gång igen. 


Vi varvar konditionsträning med dressyrpass och gymnastikhoppning och det känns riktigt bra just nu. Han är väldigt påverkbar i ridningen och man slipper dom här stora missförstånden och fighterna man hade i början. Han gör allt med glädje och han gör alltid sitt bästa för att förstå vilket gör att träningen går så mycket enklare för han vill verkligen lära sig mer. 

Jag har hittat massor av knappar i ridningen och när vi börjar förstå varandra och hur vi funkar kan man jobba som ett team på ett annat sätt än vad vi gjort innan. 

På tävlingsfronten har vi verkligen gått efter "skynda långsamt" då alla domare och tränare som sett oss haft tron att så fort det släpper kommer det gå fort framåt. Därför har vi låtit träningen ta tid och lägga tävlingen lågt. I år så är mitt mål att rida några LB till på 65-70% och starta LA på 63-67%. 

Jag ser väldigt mycket fram emot vinterträningen för då kommer vi  verkligen kunna marscha på med stora steg framåt. Våren 2018 kommer inledas med någon La-Lag13 beroende på hur träningen har gått men sen är min plan att kvala nationellt vilket är regional LaP1 på över 62% två gånger. Förhoppningsvis sätter vi dom relativt fort så att man kan börja nosa lite på nationellt. 

Allt detta är ju såklart beroende på hur träningen har gått och hur vi utvecklas som ekipage, men som Peder Fredricsson säger så ska man alltid våga satsa högre än man tror är möjligt. Därför tror jag att vi kommer till SM tillsammans. Tills nästa år blir kanske lite tajt, men 2019 kommer ni att se oss där. Det skulle vara så himla coolt att få hem en ponny som är ett så pass stort projekt och matcha den till ett mästerskap. 

Phaffe, vi tror på dig ❤️

Benny 23 år

Min trogna Benny var det längesen jag skrev något om. 


Han är numera pensionär på heltid och går och skrotar i sin hage. Vi har tagit av honom skorna så han går helt barfota. Sover inne gör han då och då när vädret är ruggigt men annars så har han varit ute ihop med Vicke under de varmare vår och sommarnätterna. 

Han verkar trivas med livet och ser nöjd, glad och pigg ut. Inga problem med tänder eller liknande och allmänt levnadsglad. Benny kommer vi att behålla här hemma tills det är dags för honom att somna. 

Stort tack till Alice och Emmy Carlsson för förtroendet att få ha haft eran fina Benjamin "Benny" som tävlingsponny under åren som gått. 

Benny har nästan inte tappat en enda muskel, han är såå fin i kroppen! Tror att det till största del beror på bra grovfoder och att han har en så kuperad hage med mycket "klättra och kliva"-terrräng

Söndag

Träning med Phaffe klockan 13 står på schemat! Ska bli jättekul att jobba vidare med det vi började med i torsdags. Nu är vi on fire! Kommer ett inlägg som handlar om enbart Phaffe och lite mål och så. 


Ska även rida Pandora. Hon har inte känts helt 100 så vi har backat lite och låtit henne ta det lugnt. Sofie har masserat henne med liniment varje dag så idag blir det bara lite lätt jogging för att se hur hon känns. Sofie ska ringa sin equiterapeut imorgon efter långhelgen så att han får titta på Pandora. Bättre att ta det säkra före det osäkra när hästarna inte känns på topp. 

Phaffe och Gemini har sovit inne för att han ska vara utvilad inför träningen så lite mockning blir det på eftermiddagen, endast två boxar. 

Igår red Therese Vicke medans jag joggade Phaffe. Imorgon kommer Lisa och bor kvar så hon rider Vicke både måndag och tisdag. Gemini + Phaffe = 💖

Midsommar

En mysig midsommar spenderades i Söderköping med familjen. På kvällen blev det pyssel i stallet och grillning. 


Gemini blev riktigt dålig igår med kolik/tarmvredssymptom vilket gjorde att jag, mamma och Sara fick bytas av att hålla koll på henne. Veterinären var ute och kollade på henne och gav råd. Mamma tittade till henne en gång inatt vid 2-3 ungefär men då var hon som vanligt. Idag i hagen har hon både travat och galopperat så förhoppningsvis var detta bara en engångssak. 

Idag kommer största delen av dagen tillbringas på höskullen då den ska rensas och förberedas för höskörden om några veckor. Ikväll ska jag jogga Phaffe, Therese ska rida Vicke samt att stallet ska mockas då alla hästar sovit inne inatt. 

Träning

Idag tränade jag och Phaffe  för Anne. Jag har jobbat väldigt mycket styrka hemma så vi körde vidare på det spåret då det är där som det brister lite i utvecklingen framåt. Trots det så har han ändå utvecklats massor sen han kom och på sista tiden har det gått väldigt fort trots att han har haft en lugnare period. 


Nu är det raketfart framåt när det börjar släppa. 

Idag jobbade vi mycket övergångar och skänkelvikningar samt förvänd galopp. Han tyckte det var väldigt jobbigt då vi pushade honom lite extra idag. Jag vågar inte riktigt pressa honom så mycket när jag rider själv men med Annes hjälp så vet man ju exakt hur mycket som är lagom. Är så skönt att rida med tränare då man annars inte vet vem som gör fel eller hur man ska gå vidare annars. 

Är så roligt att utvecklas med Phaffe, han är verkligen ett jätteroligt projekt! 

SOMMARLOV

Äntligen har jag gått ut grundskolan! Nu väntar ett långt härligt lov med hästar, tävling, träning, vänner och äventyr 

Gräsbanan klippt av bästa pappa
Inviger banan när den äntligen fått kort gräs igen. Älskar att träna här
Lisa och Vicke

New in

Hade fått ett presentkort på Hööks av Daisy som jag utnyttjade i tisdags. Var lite rea och så på vissa grejer så det var jättekul. 

Nytt fint schabrak från Fairfield som det var 30% på
Såklart behöver man matchande lindor till. 30% rabatt även här
Och en jättesöt grimma med bling och fluff. Som ni kanske ser så köpte jag även ett grimskaft som matchar till. Älskar att ge Phaffe nya saker'

Fina Pandora

Förra helgen var jag och Pandora på Wisbohammar utför Södertälje på Gnestas storhästtävlingar. Var tävling både lördag och söndag, red LA3 båda dagarna. 


Dag 1 

Pandora kändes elastisk och bra, väldigt pigg. Något jag märkte på banan var dock att hon (som det smarta stoet hon är) lärt sig programmet utantill vilket gjorde att hon sprang ifrån mig lite. Det resulterade i lite missar tyvärr som gav oss några 4or i protokollet. Jag som ryttare får ta på mig att jag red med alldeles för lite känsla och gjorde det väldigt forcerat vilket tar bort hela känslan av att vi som ekipage dansar. Vi låg på runt 61-62% och hamnade utanför placering. 

Dag 2 

Efter starten vi gjorde på Dag 1 så ville jag få ett program med mer känsla samt att jag skulle vara noggrannare med att passa henne eftersom att jag visste att hon lärt sig LA3 själv. Vi fick till en helt annan känsla än dagen innan, hon var Superhärlig och svävig i steget och känslan satt verkligen. Inga missar, även om det alltid finns att slipa på. Vi fick 64,5% och kom tvåa efter ett superfint ekipage som bara glänste på 70%. 

Jag har sagt det tidigare men jag säger det igen, jag är helt ärligt stolt över att jag och Pandora (som dessutom är hoppstammad) kan konkurrera bland vuxna människor när jag är 15 år och rider henne 1-2 dagar i veckan. Att vi efter så kort tid tillsammans rider regionala LA3 med placeringar och dessutom debuterat medelsvår dressyr är en bedrift i sig. 

Tycker verkligen om Pandora, hon är alltid så positiv och framåt i ridningen och hon kämpar på även om hon inte har den "ideala" dressyrkroppen. 

Vi taggar vidare mot Gripens meeting i augusti, som blir vårat första meeting ihop. Vi ska rida LA3 de två första dagarna och la4 tredje dagen. 

Älskar denna bild på oss. Hon ser så himla snäll ut med sina varma ögon
Pandora vet att snygg uppställning krävs på prisutdelning
Pandoras fina schabrak är från Mias RS, snälla Sofie som lånar ut. Vi vann ännu ett fint vitt schabrak som får följa med på meetinget i augusti
Pandora var väldigt nyfiken på priserna som domare Gunilla Åkerman delade ut. En väldigt bra sak var att Gunilla gav lite extra tips till oss 4 som var på prisutdelningen. Alltid bra med extra råd från domare utöver det man får i protokollet

Veckan innan sommarlov

Drar igenom hur dagarna kommer se ut lite snabbt. 


Idag: Slutar tidigt, hemma halv 12. Rida Phaffe, funktionär på SRS (Hemmaklubben) 

Lördag: Tävling med Pandora i Gnesta (LA3) starttid 08:08 så det blir till att gå upp strax innan 04 inatt. Rida Phaffe 

Söndag: Tävling med Pandora i Gnesta (LA3 igen) prel. Starttid 09:30. Rida Phaffe 

Måndag: Halvdag i skolan, bal på kvällen. Phaffe vila 

Tisdag: Lediga. Rida Phaffe (Ev. Pandora) 

Onsdag: Vanlig skoldag. Rida Phaffe och ev. Pandora. 

Torsdag: SOMMARLOV OCH JAG GÅR UT GRUNDSKOLAN 😍

Powerwalk 💪🏻🐴🐴
Teamwork, bästa Lisa förra helgen
Pandora från förra helgens tävling. 62% i LA3 efter två ryttarmissar och lite halvdålig känsla
Banbygget idag
Visa fler inlägg