Ridläger Dag 4

Hej allihopa! Dag 4 nu då. 

Vi startade dagen strax efter 8 då det var dags för morgonpasset i stallet. Hästarna fick sitt innan vi fick vårt, dvs frukost. 

Vid halv tio-tiden började vi mocka och städa undan efter morgonfodringen och gjorde iordning varsin häst så dom var redo för ett pass klockan 11. Vi red ute på stubbåkern och hade superkul! Vi blandade både bus och lite allvarligare dressyrjobb. Jag hade Trusse och Becca hade Nelson, precis som igår. 

 På eftermiddagen när allt var klart så åkte vi in till stan en sväng. Lyxigt att hinna med att skämma bort sig själv lite också ibland 💕

Ridläger Dag 3

Hej! Idag tog jag och Becca lite sovmorgon när mamma var hemma och kunde ta ut hästarna. Vid halv 11 åkte vi till ridhuset och hoppade lite med Nelson och Trusse. Jag red Trusse och Becca red Nelle. Vi gymnastikhoppade lite studs och så och på slutet hoppade vi en liten bana. Becca fick hoppa lite högre på Nelson och tog några språng på 70 cm! Dom var jätteduktiga ❤ Nu ska vi mocka lite och göra alla stallsysslor. Har även lite utrustning som ska smörjas, tvättas och hängas upp så det är lite pyssel kvar. Benny och Vicke vilar idag. Bilderna från hoppningen blev så suddiga då det blir en från avskrittningen  igår 💕

Ridläger Dag 1 & 2

Hej allihopa! Igår eftermiddag kom Becca och hon ska stanna ända tills på torsdag så detta kommer att bli så kul!! Jag tänkte döpa dessa inlägg till "Ridläger" eftersom att det nästan blir lite som ett ridläger när hon är här, hela 5 dagar. Så detta inlägg får heta Ridläger Dag 1 och 2 eftersom att jag inte bloggade nått igår. 

Igår kom Becca vid 3-4 tiden. Då var alla stallsysslor (Mockning, sopa, städa osv) gjorda men jag hade sparat ridningen tills hon kom. Den enda hästen som skulle ridas igår var Trusse och han skulle jobba lite dressyr. Jag red första halvan av passet och Becca red andra halvan samt skrittade av en sväng på grusvägen. Vi brukar skritta fram och skritta av på hårt underlag för att variera oss. Trusse skötte sig bra och det var även kul för Becca att testa honom. Hon red honom jättefint och i slutet så hittade hon verkligen knapparna. På kvällen tog vi kvällspasset med insläpp, utfodring och så, gick även en sväng med Nelson som tränade dagen innan (inlägg om det senare). Vi var vakna ganska sent på kvällen och hade superkul så vi somnade kanske halv 1 typ.. 😅 

Idag så vaknade vi vid 8 för att Larmet ringde. Jag vaknade direkt men det tog en stund att få upp Becca ur sängen haha. Men så fort hon vaknade så fodrade vi och släppte ut alla utom Nelle och Trusse. Vid 10 bar det av mot Lina Dolk för programridning med dessa två. Nelson gick Lätt B2 på 65,6% och det var första gången jag red honom på lång bana så jag är jättenöjd. Fick många bra tips av domaren Gunilla Åkerman.

 Truls däremot var lite spänd då det var ett sto på samma bana så han fick lite strul i galoppen som drog ner till 2:or.. Slutade på 58% i Lätt C1. Dock så var det en annan sak som var superbra och det var att han hittade sina bakben något super så jag är väldigt nöjd med honom ändå. Väldigt tyst idag också och inget skrik och gap.

Väl hemma så skulle de två sista motioneras. Jag tog Vicke och Becca fick pröva på Benny. Vicke håller ju på att sättas igång efter sin långvila så vi tog det relativt lungt. Han gick emot lite i början men slappnade av fint efter en stunds trilskande. Joggade honom i en ganska låg form. Benny och Becca då? Benny är rätt svår i början innan man lärt sig rida honom men jag tyckte att hon gjorde det riktigt bra! Han var super i skritten och fin i galoppen, hon fick dock inte riktigt till det i traven men det är ju också den gångart som är svårast på honom så jag tycker att hon var superduktig 💕Hon gjorde lite galoppombyten och så ❤ 

Så ja, det var det. Sorry för långt inlägg, ska försöka att blogga varje dag nu så att det inte blir så långt 🙈

Planer

Weey! Snart höstlov, och det kommer att bestå av häst, häst och åter häst. Oväntat? 💁 Njaa.. 

Tänkte ta upp allt som händer under helgen och lovet så att ni är tillbaka på banan efter svackan(🔫) igen.

Nu i helgen ska jag åka på programmridning för Gunilla Åkerman med herr Trusse (LC1) och herr Nelson (LB2).

Under lovet så ska Becca komma och stanna några dagar och jag längtar efter henne så att det är galet, så vi ska ha grymt kul! Tyvärr kan hon inte ta med sig sin ponny men hon kan ju alltid låna en av mig 👌😄 

Ska även tävla under lovet, Lätt A1 med Benny på Strömsholm som får avsluta säsongen för hans del. 

Under lovet ska jag även hoppträna lite mer, eventuellt åka till ridhus och hoppa med inget bestämt. 

Svacka

Har ni märkt att jag ibland hamnar i svackor? Jag kan blogga fullt varje dag och sen helt utan förvarning hamna i en svacka och bloggen blir öde som en öken. Det är som att jag ibland tappar motivationen att blogga. Ibland är det för att jag inte hinner blogga en dag och då blir det helt enkelt inte av. Men vid det här laget är ni ju vana vid mina svackor 😂 

Även fast jag inte bloggar så uppdateras min Instagram ofta! noraalund heter jag där.

Förbannad på bloggappen

Samma kväll som jag bloggade sist så skrev jag ett väldigt långt  inlägg, en häst-tag som jag suttit och svarat på och lagt in bilder till. Precis när jag blivit klar (Tog mig ca 1 1/2h) så taggar bloggappen till och allt försvinner. Verkligen allt. Bara rubriken kvar. Och inte är det första gången det händer heller. Så jg har varit ganska så frustrerad och har varit  förbannad på appen ett tag så den fick skämmas i några dagar.. Men nu är jag tillbaka!

Mysig uteritt

Som ni vet så hjälpte Lisa mig på tävlingen igår så hon stannade över natten eftersom att vi kom hem väldigt sent på natten efter tävlingen. Idag på förmiddagen red vi ut på Vicke och Nelson en lång och härlig sväng i höstsolen. Jag tog Vicke eftersom att han lätt blir så het i naturen och så satte vi Lisa på supersnälla lilla Nelson ❤ Det var så mysigt! Vi skrittade mest men travde också och galopperade korta sträckor. Vicke var jättefin, lite tjafsig med huvudet i början men kom snabbt fint i form, både i skritt, trav och galopp. Även Lisa hittade snabbt knapparna på Nelson så det gick superbra för dom också! Nelson var så fin i formen och hade jättebra bjudning. 

Jag är så glad att vi får ha Nelson, så snäll ❤❤

Hoppning med Trusse

Lite småskutt stod på schemat idag! Blandade både "vanliga" hinder och stockar. Trusse är alltid taggad på att hoppa och blir ganska het på hinder. Totalt orädd är han också och bara flyger över både grindar, hinder med lådor under och hinder jag hängt filtar på.

 Syns det att vi är ett orutinerat dressyrekipage? 🙈 Tur att vi i alla fall har ett glatt humör 😁

Tävlingen igår

Hej! 

Igår debuterade jag FEI inledande, den svåraste klassen jag någonsin ridit.

Benny var glad och taggade upp sig rejält när vi gick med honom i början men sen lugnade han sig på framridningen och inne på banan. 

I programmet fick vi nån småmiss här och där och så tappade han bjudningen i skolorna så vän fick lite klagomål på taktmissar då och då. Galoppdelen var som vanligt väldigt fin och han lyckades samla på sig en hel del 6:or och 7:or. Tyvärr så blandades dom med 4:or och 5:or i de små missarna. Slutbetyget blev 57% i min FEI debut så jag är absolut nöjd! Jag kan dessutom inte träna nått med Benny eftersom att han lätt blir ansträngd i knäna så vi rider nästan aldrig honom. Sist jag red var ett joggingpass i tisdags så vi dammar mest av honom och åker på tävling. Hade jag kunnat träna och slipat på detaljer så hade det blivit bättre, absolut. 
Benny var väldigt glad hela programmet. Det var längesen han gick ett så högt program på lång bana så man såg att han uppskattade det. Inte är han redo att bli pensionär än på ett tag!

Något vi däremot blev lite besvikna över var att min lagkamrat var jättemissnöjd efter sin ritt och hon presterade långt under vad hon brukar göra och ändå fick hon högre än vad jag fick, så hon tyckte att det var väldigt konstigt. Men det var ju självklart bara bra för laget så.

Häftigt att ha ridit i eliten, även fast vi inte blev placerade! 😊 
Visa fler inlägg