Blandat från Brolöten

Världens finaste plats. Ni kanske förstår varför jag älskar att vara här?
Inte alltid lätt att vara liten. Brolötens  stjärna King Co, över 30 år gammal men still going strong. Emelies gamla stjärnponny.
Stallhäng när vi slutat. Gud vad jag tycker om att vara här. Helt underbart. I framtiden vill jag bo på ett liknande ställe. Detta är drömmen.

En liten

En av dom nya connemarorna här, Classy, fick för ca 5 dagar sen ett litet fint stoföl! Supersöt liten tjej med väldigt mycket spring i dom långa benen. Tidigare har Brolöten haft champangesorter, ädelstenar och parfymer som namnteman på sina egenuppfödda ponnyer men nu inför nystarten har de valt att byta namnteman. Kom gärna med förslag på både namn och teman! Hittils har Disney varit ett populärt tema, vilket jag tycker är jättebra! Hur fint är det inte med ponnyer döpta efter Disneyfigurer? Urgulligt.  Även kändisar har varit ganska populärt faktiskt.
Lyx-Nelson

Nelson lever ett totalt lyxliv med dubbla hästskötare nu i tre dagar. Idag tränade vi för Emelie vid 16:45 ca ihop med Lina på Biggles och Michelle på en av dom nya connemarorna Brolöten importerat från Irland. Hon fick ta ett fint litet sto vid namn Maid som ska få ta del av connemarastuteriets nystart. Visste ni att Brolöten haft connemarastuteri tidigare? Det var när Emelie var liten och drevs då av hennes mamma Chris. Det är bland annat härifrån den superfina Juno Rory kommer ifrån. 

Nelson gick bra idag, vi fick till förvända galoppen, uppridningar i galopp och travökningar väldigt bra idag. Dock ska jag ta in honom från paddocken tidigare imorgon så att han hinner stå och vila upp sig lite i skuggan för han var väldigt matt i traven idag. Beror troligtvis på värmen och att han inte hunnit vänja sig vid den än. Som mest hade vi 27° idag så det är tur att vi mest är inne i svala stallet och jobbar. Tyvärr fick vi inte riktigt den powern jag ville  ha i skänkelvikningarna och öppnorna men jag hoppas att det funkar att ta in honom tidigare och låta honom svalka sig innan. 

Efter ridpasset spolade jag honom i spolspiltan innan jag nattade honom. Han fick stå med Ice Vibe-skydden medans jag pysslade om honom och så får han sova i Back On Track-täcket inatt. Därefter tog jag hand om hans utrustning, vi hjälptes åt att fixa ridbanan och sen nu har vi lagat och ätit middag. Nu ska jag bara förbereda några tidsinställda inlägg tills imorgon innan vi ska sova för dagen.

Nybadad efter svettigt ridpass på utebanan ⬇

Installerade

Nu är Nelson, jag och Michelle installerade här på Brolöten. Vi har ätit middag alla tre och har gjort iordning för natten. Det blir nästan lite semester för oss allihopa, Nelson kommer ha två hästskötare med ögon bara för honom och jag kommer bara ha ansvaret och sköta en häst istället för 5. Kan faktiskt erkänna att jag både äter bättre och sover mer här på Brolöten än hemma så man får ta igen sig lite på den fronten också. Imorgon börjar vi vid 8 och jobbar till fyra ungefär, därefter är det Nelsons tur att få uppmärksamhet. Tre heldagar extra i stallet känns ju inte helt fel. Varför har vi inte praktik varje vecka?

Nelson är redan nöjd med tillvaron! 😉

Teamwork

 Wow vilken bra helg detta kommer bli! Kickade igång genom att möta upp Lisa direkt efter skolan och vi har därefter mockat åt alla fem och motionerat 4 av dom. Phaffe var lite svullen i frambenen av gräset vi håller på att vänja in honom vid så idag fick han gå i lilla hagen utan gräs och vila. Svullnaden gick ner på direkten men det kändes ändå säkrast att låta honom vila idag. Vi lindade honom nu på kvällen så ska jag rida dressyr på honom imorgon. Nelson och Vicke gick konditionspass och Trusse + Benny gick dressyrpass.

Imorgon står klockan på 7 (sovmorgon!!🙌) och då ska vi ut till stallet och fodra. Därefter ska vi hinna med att mocka, börja packa Nelsons saker inför praktiken på Brolöten på måndag, rida Trusse, putsa igenom alla sadlar och träns och en hel del annat innan klockan två. Då ska vi faktiskt in till stan och ha roligt! Första gången jag kan göra annat än att vara i stallet på jag vet inte hur länge. Dock saknar jag stallet bara jag är i skolan så jag kommer definitivt inte stanna där länge 😉 På kvällen när mamma kommit hem och kan hjälpa oss ska vi rida Phaffe, Nelson och Vicke. 

På söndag måste alla Nelsons grejer vara packade och klara. Jag och Lisa kommer rida hästarna under dagen innan Michelle kommer vid 5. Då åker vi och handlar mat vi kan äta på Brolöten under tre dagar innan vi kör vidare och installerar oss redan söndag kväll så att vi kan köra igång direkt på morgonen under måndagen. 

Lisas och mitt teamwork är verkligen otroligt bra just nu. Allt flyter på och är verkligen on point. Förhoppningsvis följer hon med på en hel del tävlingar i sommar. Roligt också att hon rider bra så att man vågar sätta upp henne på mina ponnyer och vi kan rida ihop. Ni med egen häst/foderhäst eller med annan typ av häst som känns som ens egna,  vet hur det är.  Man blir lätt nojig över vem som får rida ens gullesnutt 😉 Dom är ju trots allt det finaste man har 💕

Regngrå dag

Idag har jag haft en lång dag i skolan. Satt kvar ända tills halv fyra och jobbade med min slöjduppgift. Nästa vecka sätts betygen och då vill jag ha lämnat in så mycket som det bara går så att dom har en del att grunda betygen på. Hela dagen gick åt till stenhårt arbete och min hjärnaktivitet var på max hela dagen. Snacka om att vara rätt så trött på skolan nu.. Det gjorde inte saken bättre att jag slutade sent och att det regnat och varit grådisigt hela dagen. Sånna här dagar längtar man hem till stallet som jag vet inte vad. Jag var hemma vid 16:35 i alla fall och red Trusse direkt. Han utförde ett jättefint dressyrpass, han har börjat stärka sig riktigt fint i bakdelen nu och orkar bära sig super i fattningarna nu. Galoppen har alltid varit svår för oss men nu när vi äntligen kan börja finslipa på detaljer så får man bekräftat för sig att grunden sitter. Alltid lika skönt! Både han och jag har lite blodad tand inför USM nu och vi kommer träna massor för att hinna bli så bra som möjligt. Därefter tog jag Nelson. Han var väldigt övertaggad efter tre dagars vila men han fick ett joggingpass som lite mjukstart igen. Imorgon ska han ridas på gräsbanan om det inte är alldeles för halt. Det är största problemet med att inte ha en sandpaddock, regnar det så är det snorhalt på gräset sen. Tur att ridbanan är på gång i alla fall. Så länge får man hoppas att man har vädret på sin sida 😉
Visa fler inlägg