Skåne

Nu är jag och familjen på våran årliga vecka i Skåne. Sara håller stämningarna där hemma och jobbar Phaffe i linan/promenerar honom så att han hålls igång. Aldrig bra att låta äldre hästar stå en längre period.


Jag kommer hem på söndag kväll och det är tänkt att jag och Phaffe ska tävla på tisdag. Vi ska träna för Anne på måndag så då får vi se hur han käns och utifrån det avgöra om jag tycker att vi ska åka eller inte. 

Jag vill väldigt gärna åka då det var ett tag han tävlade så nu vill vi ut och visa allt nytt vi lärt oss. Phaffe är ju mitt lilla projekt just nu som ni vet och det gör att träningen fått ta allra mest plats och tävlingarna har fått backa undan mycket, så jag skulle bli jätteglad om vi kom ut lite nästa vecka, men det beror ju självklart på hur Phaffe känts eftersom att han inte blivit riden på hela veckan då utan bara jobbad i tömmarna. 


Missnöjd med munkorg på betet 😁

Meeting på G

Helgen vecka 31 ska jag och Pandora på vårat första meeting ihop. 


Vi ska till Gripens RF och rida 2 stycken LA3 och en La4. 
Ska bli superkul att rida mitt första meeting på storhäst! Såklart hoppas vi på pallplats bland alla fina ekipage. 


Vi är även anmälda till ett par MSVc1 

Kolla frambenen 😍
Schabrak från Jackson, Lindor från PS of Sweden och paddar från hööks, alla grejer är Sofies 😊

Hagbyten

Nu har det varit en kort period då vi väntat på provsvar från Kolla masken som hästarna fått dela hage. Vi kan ju inte släppa dom på betet utan att ha avmaskat dom men igår blev alla hästarna maskade och klara så efter helgen kan dom byta hage igen. 


Nu har dom bytts av i ca två veckor då Vicke och benny gått ute natt och varit inne dag och Gemini & Phaffe sovit inne natt och varit ute dag. 

Det upplägget funkar väldigt bra då Vicke och Benny blir mest irriterande på flugor medans Phaffe (som inte bryr sig om flugor) behöver komma in och sova inne på natten för att inte tappa hull. 

Såhär glad blev Phaffe när han fick byta från sin lilla till Benny och Vickes stora 😀

Inte kul att bli avmaskad så det är tur att man får godis efteråt tycker Benny

Höskörd 2017

Förra veckan avslutades höskörden 2017, alltid lika kul!


Det roliga med höskörden är gemenskapen mellan alla som hjälper till, god mat, hårt arbete och att få leva lantlivet på riktigt.

Ett stort plus i kanten är ju även att man vet att man själv har varit med och sett till att ens häst har fint hö att äta tills nästa sommar. 

Jag har alltid älskat höskörderna och det är lika roligt varje gång när det äntligen drar igång på sommaren. 

Visa fler inlägg