Uppdatering från Friends Arena

Hej allihopa! En liten uppdatering här från arenan. Vi har sett lite av küren och shoppat lite grann, nu väntar vi på sjärnhoppningen som börjar 17:30 efter pausen.Vi har precis ätit och fyllt på med dricka, innan hoppningen börjar så ska vi köpa snacks eftersom att Last Man Standing (höjdhoppningen) börjar direkt efter.

Imorgon kommer det en haul på vad jag köpt :) 

Hoppas kunna uppdatera lite mer senare ikväll.

Krossade Planer

Ibland vänder livet fort.

Jag vaknade tidigt imorgon och jag och mamma var ute i stallet runt 8 för att mocka, fodra, släppa ut och jag skulle jogga Benny. 

Vi gjorde klart allt och jag gjorde mig iordning för avfärd till Stockholm! I bilen påväg till tågstationen får jag ett samtal från Ida. Hon har blivit sjuk och kräkts.

 Så ja, just nu sitter jag hemma i Bettna istället för att vara på en Gin restaurang i Stockholm..

Men Ida känner sig bättre och skulle försöka vila ut över natten så om allt går som Plan B säger så åker vi med ett tåg som lämnar stationen 11:11 imorgon.

Vi missar som tur är inga shower idag utan bara shopping med det är sånt man får ta. 

Tycks om min nya Spooksväst föressten? :)

INKÖPSLISTA INFÖR SIHS

 
Jag har lite saker jag planerar att köpa som jag tänkte ta i ett inlägg. Kommer ju självklart inte köpa allt, eller ja, antagligen inte, men det kan ju vara bra att ha nån som helst aning om vad som behövs osv.
 
1. Jag kommer först och främst köpa hästgodis då det är slut, och då är mitt självklara val PS Of Swedens hästgodis som du plockar ut själv som vanligt godis man köper på typ Ica. Väldigt smart då du kan blanda olika smaker och olika mängd hur du vill. Finns smaker från lakrits och jordgubb till papaya och vitlök, kort sagt typ allt! Bra pris och självklart hög kvalitét på godiset. Jag är noga med vad jag stoppar i mina hästar och därför är det skönt att PS godis är ekologiskt.
 
2. Ett fint tävlingsländtäcke. Jag behöver ett  lite extra snyggt ländtäcke att ha på tävling. Min tävlingssäsong börjar redan i Januari och då är det ju självklart att hästarna behöver ländtäcke eftersom att de är klippta. Jag har kikat lite på PS eftersom att de är både väldigt snygga och gjorda i ull och det värmer bra.
 
3. Ridkläder. Jag vet att det är lite oklart att skriva bara ridkläder eftersom att det finns tusentals olika sorter, men jag behöver verkligen allt just nu. Jag har en ganska rejäl brist på ridkläder, främst ridbyxor, ridstrumpor och långärmade tröjor. Märke spelar större roll.
 
4. En snygg, blingig huva att tävla i. Mina huvor är ganska basic och jag skulle vilja ha en lite blingigare, helst svart. Får kolla vad jag hittar. Jag vet att Börjes har haft snygga till ett bra pris så jag ska hålla ögonen öppna.
 
5. Benlindor. Jag har lindor i precis alla färger utom de tre mest basic: Marinblått, svart och brunt. Jag ska främst kika efter svarta och marina. Svarta  har jag sett superdupersnygga på PS hemsida så om jag har tur så har de nått bra mässpris. Marina kvittar vilket märke. Jag har ett par marina med glitter i men jag skulle vilja ha ett par stilrenare.
 
6. Ett blingigt ridspö att tävla i. Har sett snygga på Börjes och HKM Sports. Det ska vara ett svart dressyrspö med blingbling på.
 
7. Snyggare handskar. Antingen ett par från Lyckås eller från Roeckl. Helst Roeckl då jag alltid velat ha ett par därifrån, isåfall blir det svarta!
 
8. Tävlingsboots. Ett par riktigt snygga, antingen med fluff, bling eller lack. Men det skulle vara jäkligt gött med allt samtidigt. Ett par herrejössesboots att tävla i! Jag vet att BR brukar ha snygga boots och BR brukar säljas från Lyckås så får kolla deras monter.
 
9. Sist men inte minst så har jag haft ögonen på märket Glööckler ett tag. Så om något därifrån dyker upp så slår jag nog till.
 
 
Det lär även bli en hel del skötselgrejer och annat smått.
 
 
 

SIHS

Tänkte skriva ett inlägg om Sweden International Horseshow och när jag kommer vara där mm. 


Jag ska åka dit med min bästa vän Ida som ni säkert minns från i somras. Planen var från början att vi skulle upp redan idag och se showerna ikväll och dressyren på lördag förmiddag men skolan, tågtrafik och tid satte stopp för dessa planer. Istället åker vi upp lördag eftermiddag och går lite på stan. Vi kommer vara på Arenan söndag eftermiddag och kväll och gå på mässan/shower. 

Om ni ser oss får ni gärna komma fram och hälsa, vi bits inte :)

Vilka av er är där? ❤

Finbesök

Igår anlände Ebba Nilsson och hennes mamma tillsammans med D-ponnyn Roman hem till oss! De åkte igår från Ronneby hem till oss med sin lastbil, stannade för natten och imorse fortsatte de sin färd mot SIHS. Ebba har kvalat till ponnyküren med Roman och har start lördag vid 9-tiden på förmiddagen. Det var även Ebba som hade Nelson innan mig så de fick ett kärt återseende. Det var jättekul att se Ebba och hennes mamma igen och vi önskar de all lycka i Stockholm på deras första arena-tävling! ❤
 
Kolla in Ebbas Instagram: ebbannilsson
Blogg: Sök på ebbadressage så hittar ni den!
 
Värt att börja följa henne och hennes väg mot toppen med sina ponnyer B Capriole och Roman som tävlar på elitnivå. 

NYTT SPONSORSAMARBETE MED VÄSTERGÅRD MASSAGE & HÄLSA

Vi hästmänniskor är experter på att dutta med våra hästar, och det är främst dressyrfolket som är "värst" med just detta. Vi lägger tusentals kronor varje månad på hovslagare, equiterapeuter, massörer, akupunktörer och hälsokontroller. Vi köper fodertillskott, kylskydd, spiktäcken, Back On Track-produkter, kyllera, liniment och skötsel/vårdgrejer i drivor. Vi stretchar, masserar, lindar, gör x antal täckesbyten om dagen, promenerar och lägger upp noggranna träningsprogram och exakta foderstater. Sadlarna är utprovade av proffs, tränsen är anatomiska och handsydda, schabraken har Stay Dry-effect och allt har exakta passformer för att förhindra skav och småsår. På nätterna är hästarna lindade med stallbandage, på dagarna har de hagskydd. Vi räknar ut när insläpp och utsläpp ska ske för att de ska få sina timmar i hagen osv osv osv.
 
Men något vi oftast glömmer bort är oss själva. Vi är noga med att hästen får sina sömntimmar, medans våra egna kan dras ner till 5-4h  per natt för att vi har massor att göra efter stallet. Vi  lägger alla pengar på fodertillskott för att hästen ska få i sig vitaminer, mineraler mm när vi egentligen skulle behöva lägga lite pengar på vitaminer till oss själva. Och så kommer vi till det kroppsliga. Många av oss ryttare har slitit så pass i stallet att vi är överansträngda eller håller på att få förslitningar i muskler. Vi är ofta stela och har knutor i rygg/nacke efter alla timmar av mocking, sopning och krattning. Jag är själv ofta stel i axlar och nacke och mitt becken lägger sig snett om jag inte tar mig tid att fixa till det. Detta är ju självklart något som påverkar ridningen negativt. Är jag sned i kroppen så sitter jag också snett på hästen. Är jag stel i överkroppen så är det också något som påverkar negativt.
 
Därför kan jag idag stolt berätta att jag startat ett samarbete med Västergård Massage & Hälsa!
 
Västergård Massage & Hälsa är ett relativt nystartat egenföretag som drivs av Marie Sjöberg Läth. Hon är väldigt generös och kommer sponsra mig med massage för att hålla även mig i form. Jag är väldigt nöjd med den gången jag har varit där och jag märkte en klar skillnad. Bra massage och en trevlig pratstund. Hon är själv hästmänniska så vi har en hel del att prata om ;) Kommer börja gå hos henne regelbundet nu.
 
Marie håller till i Vadsbro utanför Flen och tar emot hemma hos sig själv  i ett otroligt mysigt rum. Ta kontakt med henne om du vill boka en tid eller gå in och gilla hennes sida på Facebook! Det är även på hennes facebooksida du hittar kontaktuppgifter och bilder från massagerummet.
 
 

Mössaträning!

Trusse vänjs in på huva 😍Han är inte van att ha saker på huvudet men han tog det lungt och gjorde sig inga besvär Med att ha mössa på sig. Jag tycker att det är väldigt snyggt med huva, särskilt på tävling. Den här är från Agria som ni ser och den har jag vunnit nån gång med laget. 
Visa fler inlägg