Resultat från elitserien omgång två

Hej allihopa! Förlåt för död blogg de sista dagarna. 

Iallafall så kändes Benny jättefin på framridningen, både han och jag hade bra fokus och vi fick till en bra framridning med exakt rätt tidsplan så det blev lagom länge. Inne på banan fick vi lite småmissar här och där, tex i åttvolterna och så blev båda upp tidningarna lite vid sidan, onödig ryttarmiss. Hela galoppdelen blev bra, särskilt ökningen. Uppställningarna och andra slutan blev väldigt bra också. Dessutom så är det hård bedömning eftersom att det är kval till lag-SM. Jag känner själv att jag blev rättvist bedömd och fick nästan 60%. Det kan låta lite lågt men med tanke på att jag knappt ridit Benny sista tiden pga skadan så är jag väldigt nöjd. Hade även ett litet personligt mål som vi uppfyllde. Vi är helt enkelt nöjda med helgen och presterade bra med tanke på förutsättningarna! Nu ikväll ska vi iväg och träna med laget. Vi ska rida igenom FEI lagtävlansprogrammet inför omgång tre som går i Mantorp nästanästa helg.

Lever lyxliv på hotell

Nu är vi framme i Karlstad sen några timmar tillbaka! 

Benny är installerad i stallet och vi är incheckade på hotellet. Benny fick en fin box med ett tjockt lager spån i. Hans morgonfoder är fixat och han har fått kvällsmat. Innan vi nattade hästarna så red vi ut en sväng, vilket hästarna var väldigt glada över. Det blev en lång resa för hästarna, tror att det tog 3 1/2 timme så det är skönt för dom att få vila ut under natten innan det är dags att tävla. Hästarna installerade sig med ro och vi lämnade dem vid ca 19:30 och åkte till hotellet.

 Jag är ju här med laget så vi bor på samma hotell och har hästarna i samma stall. Hotellet heter Clarion Collection Drott Hotel, ligger mitt i Karlstad centrum och det är väldigt fint här, så vi njuter i fulla drag! 

När vi kom hit så bytte vi om från stallkläder till cevila kläder och åt middag. Det serverades BBQ kyckling med klyftpotatis och salladsbuffé. Supergott! Efter det så gick jag och mina lagkompisar till relax-avdelningen och bastade och badade i en bubbelpool. Vi har bästa uppladdningen! 👌😂 Nu har jag precis duschat och ligger i sängen. Imorgon ska vi ses vid halv nio och äta frukostbuffé ihop! Jag bloggar kanske inget imorgon men ni får ju självklart resultaten mm på måndag!

Sov gott ❤

Maskotarna är med! 💪👇

Throwback Thursday

 
En liten tillbakablick till ponnyderbyt förra året! Saknar <3 Tänkte ha en Throwback Thursday varje torsdag från och med nu! Då kommer jag att visa gamla bilder och se tillbaka på fina minnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite planer

 
 
Jag ska alldeles snart gå ut och jogga Benny lite. Jag hoppas att han känns bra nu för det är dagens joggingpass som avgör om vi åker till Grums eller inte... Jobbigt läge!
 
Igår red jag Gin på en tur i skogen och Nelson gick en promenad.
 
Det är en ganska lugn period på hästfronten just nu. Vicke har sin långvila nu istället för i Januari när våra hästar brukar vila. Nelson har en skrittvecka och så kör vi igång med jogging och dressyr på måndag. Gin går bara varannan dag nu fram tills han ska åka. Benny joggas bara ca 2 ggr/vecka för att spara på honom. Trusse går som vanligt. Så ja, inte så mycket hästar att rida just nu.
 
Min plan med hästarna i framtiden är lite såhär: Gin åker ju snart och då kommer dem att ha honom i några år. Trusse åker nästa år i höst och Benny vet jag inte hur länge jag ska ha honom men det beror lite på hur pass fräsch han är efter vintern nu. Nelson kommer jag att ha ett par år framöver och Vicke kommer vi också att ha kvar eftersom att han är våran egen. Så till 2016/2017 kanske jag bara har Nelson kvar, eftersom att Vicke är mammas ponny. Men vi kikar runt lite och pratar löst om att ta en D-ponny på foder så småningom.
 
Snart kommer en bildbomb ifrån den photoshoot jag och Gin hade tidigare i somras! Det kommer en del två också men dem bilderna är inte klara än.
 
 
 

Fråga och svar

Kommenterat inlägg: Åsiktsinlägg - Ponnyryttarna som blev avstängda från NM
Kommentar: Skrev inte Lina typ exakt likadant?
Kommentar ifrån: Anonym
 
Svar: Hej anonym! Först och främst, jag tycker att det är jättekul att få veta vem det är som undrar saker när ni kommenterar, det är inte så roligt att jämt behöva skriva att kommentaren är ifrån en anonym utan det är mycket roligare att få en avsändare :)
Jag hade faktiskt inte ens läst Linas inlägg om detta föränns du uppmärksammade mig på att våra inlägg var ganska lika. Jag letade upp det inlägget på hennes blogg och såg att mycket av det vi skrivit matchade, precis som du sa. Jag tror att det beror på att vi helt enkelt tycker likadant angående det här, alltså att det är förjävligt, rent ut sagt, att vara på en fest när man är ute på ett stort mästerskap. Jag började leta efter fler bloggare som skrivit om detta och hittade fler inlägg än bara Linas där det var folk som höll med. Även där så var det mycket som var likt både mitt och Linas. Tex så var det många bloggare som räknade upp hur mycket det  var att göra på ett meeting och att det verkligen inte fanns nån tid till att ha en  fest. Jag såg även att det var två olika sorters inlägg: vissa tyckte att det var dåligt gjort av ryttarna, medans andra tycker att det är förbundets fel. Det är svårt att skriva ett sådant här inlägg med helt egna ord, för även om det är du som suttit och skrivit inlägget själv så finns det andra inlägg som är lika ditt, och detta på grund av att det är en så pass uppmärksammad debatt att många skrivit om det. Och jag har reagerat flera gånger på att sånt jag skrivit mina åsikter om i min blogg går att hitta liknande i Linas blogg så det har hänt långt innan detta också att hon och jag håller med varandra om saker.  
 
Det är bra att ni frågar om ni undrar något! Självklart så besvarar jag dem, ibland i inlägg och ibland så besvarar jag era frågor i kommentarsfältet.
 

Åsiktsinlägg - Ryttarna som blev avstängda från ponnyEM

Många av er har säkert hört om de två systrarna Klara och Selma Hammarström, båda 15 år gamla, som blev avstängda från NM i fälttävlan pga att de druckit alkohol under NM.
 
Det var systrarnas lagkamrater som filmade av Klaras My Story på Snapchat där det sågs att folk drack alkohol på ett hotellrum under EM.  Båda systrarna befann sig i rummet med påstår att de inget drack. Denna film skickades till förbundet varpå de blev inkallade till ett möte med sportchefen Wiveka Lundh. Under mötet blev systrarna lovade att de skulle få starta NM ändå, men de fick dagen efter ett mail av henne där det stod att de ändrade sig och varken Klara eller Selma fick vara med. De försökte då ringa upp och kontakta  Wiveka under lång tid utan svar.
 
Och jag säger bara: What?! Hur kan  man ens ha tid att festa på hotellrummet? Även om varken Klara eller Selma drack någon alkohol så undrar jag ändå hur man ens m, kan ha tid att närvara? 
När jag är på meeting så stannar jag hos hästen tills så sent som möjligt, och när man kommer fram till stället där man ska sova så äter jag något och går sen och lägger mig för att få så bra och lång sömn som möjligt. Vem tänker ens på att dricka alkohol då?
 
Under ett meeting händer mycket, det är ju självklart inte bara ridningen, men att festa/dricka alkohol är verkligen inte inkluderat. Jag betar hästarna och går promenader flera gånger eftersom att de är vana att gå i hage dygnet runt (Eftersom att hästarna oftast står i box dygnet runt under ett meeting), jag förbereder utrustningen och ser till att alt är välputsat, helt och rent inför starterna, jag pluggar programmet, tittar på andra ryttare när de rider, går igenom allt som jag ska tänka på under mina ritter, fokuserar på mig, laddar upp, myser med mina hästar, ryktar dem och pysslar med dem, tittar runt bland mäss-shoppingen som brukar finnas, jag samtalar med mitt team så att vi är ense om framridning och vad vi ska ha fokus på just då osv. Jag skulle inte ens ha tid att festa, även om jag av någon anledning hade velat det. Fokusen ska ju vara på mig och hästarna för att kunna prestera så bra som möjligt. Och det kan ju inte gå bra jämt, men man måste ju göra sitt bästa ändå.
 
Och om man dricker alkohol i större mängd så får du ju ont i huvudet dagen efter, och hur ska man kunna prestera bra med huvudvärk?
 
Jag ser verkligen ingen logik i det hela och jag tycker bara att det är idiotiskt och dumt gjort. Ett rent svek mot alla som har satsat på Selma och Klara för att de ska kunna göra det de tycker är kul. Idiotiskt att slösa bort sin talang på nått sånt.

Åsiktsinlägg introduktion

Hej! 

Jag hade tänkt börja med en grej som jag kommer att kalla "Åsiktsinlägg". 

I dessa inlägg kommer jag att uttrycka mina åsikter om tex olika produkter, sånt som händer i hästvärlden,  hästhållning, olika regler som finns mm. Ni kommer alltså att få höra mina åsikter om det mesta!

Jag ska försöka göra minst ett Åsiktsinlägg i veckan men förhoppningsvis två. 

Syftet med dessa inlägg är framförallt för att ni ska få höra mina tanka kring olika ämnen, men även för att ni ska få er en tankeställare och börja se saker från andra vinklar och för att kunna utveckla era tankar inom ämnen som ni kanske inte varit så insatta i tidigare!

I slutet av varje åsiktsinlägg kommer jag att ställa följdfrågor till er som ni kan fundera på, antingen för er själva eller kommentera era tankar.

Jag tror att inläggen kommer att bli intressanta och jag hoppas att även ni tycker det för det är ju det viktigaste! 

Om ni har något som ni vill höra min åsikt om så är det bara att höra av sig på ett eller annat vis! 😉👌

Visa fler inlägg