STALLTIPS

Kan starkt rekommendera vanliga köksvampar till stallet. Hur bra som helst till läderputs och den "hårdare" sidan tar bort smuts på djupet och ingrott stöv på nolltid! Har alltid den raspiga sidan på insidan av tränsen för att få bort smuts på bästa sätt. Den mjuka sidan är väldigt skonsam och bra till vanligt puts. 

Billiga och smidiga att bara stoppa ner i kundvagnen när man handlar mat.

Har alltid dessa i stallet.

Nelson

 Känner att jag inte har så mycket att dölja när det gäller Nelle så jag ska berätta exakt vad som hänt med honom och reda ut lite oklarheter.

Vi har ju länge tyckt (Enda sen han kom i princip)  att han sett konstig ut, typ som en rörelsestörning/stelhet eller liknande. Vi gissade på att det bara var för att jag inte lärt mig rida honom rätt än, men sen började han att protestera väldigt ofta. Vi konstaterade tillslut att det var något fel på honom bak.

Vi lät honom vila ett tag för att se om det släppte så han stog i två månader. Ni kanske märkte att det nästan aldrig stod något om honom här på bloggen under en period och det var för att det inte fanns något att skriva om. Vi satte igång honom nu för bara några veckor sedan och då hade han blivit bättre och var mer positiv till allt, han var väldigt glad, men det fanns ojämnhet kvar.

 Han åkte på  en hältutredning på Strömsholm och de tyckte att vi skulle göra en scintröntgen vilket innebär att man röntgar hästen genom att spruta in ett slags radioaktivt ämne som sätter sig på irriterade områden i musklerna och då kan veterinären se vart det behövs behandlas. Detta är en väldigt dyr process med mycket omständigheter så vi valde att inte göra den utan åkte istället till Hölökliniken. 

Där fick vi bättre hjälp då de såg andra vägar ut än scint. De sprutade honom i rygg och bakknäna och han stod på sjukhage i en vecka och vi promenerade honom 20×2 varje dag och vecka 3 efter Hölö började longeringen. Idag joggade jag honom uppsuttet första gången efter Hölö, och WOW vilken känsla!

En helt ny ponny, en känsla jag aldrig känt förut. Det var som att sitta på en helt helt ny häst. Han sköt ifrån med bakbenen och hade fint stöd i handen. Jag har aldrig känt Nelson som jag kände honom idag. Jag är så lycklig, jag visste att han kunde. Allt vi la ner på honom var värt det. Jag är glad att vi inte gav upp, trots att allt vi gjort med Nelle hittills varit motgång. Hoppas innerligt att det vänder nu för jag vill verkligen ha denna ponnyn och jag vet att vi kommer kunna levera. 

Nu får vi kämpa för att detta ska hålla och att det går bra på återbesöket om några veckor.

Idag kände jag den ponnyn jag visste fanns i Nelson❤ 

Detta är lycka

Guess Who's Back 🙌

Idag kom äntligen lilla Trusse tillbaka efter ca 7 veckor vintervila hemma med kompisarna. Vi red ett lätt 20-minuterspass för att känna av vart jag hade han nu efter att han stått ett tag. Han skötte sig bra men det märks att han blivit lite lat på vissa håll, men samtidigt så har poletterna trillat ner här och där och det är väldigt bra! Nu fortsätter vi jobba och köra igång honom mjukt innan vi sätter igång med träning igen. Trusses stora grejer i år blir USM, hopplaget och Gripens meeting. 

Heja mig nu sista B-ponnyåret! 🙌😉

PLANERING TORS-SÖN

Torsdag
Benny: Vila
Nelson: Longera (Mamma gör)
Vicke: Konditionspass i intervaller

Fredag
Benny: Jogga
Nelson: Longera (Mamma gör)
Vicke: Mamma rider

Lördag
Benny: Vila
Nelson: Uteritt med klättring
Vicke: Uteritt med klättring

Söndag
Benny: Ridhuset, träning
Nelson: Uteritt
Vicke: Uteritt 

Så här ser veckan ut just nu. 
I helgen ska vi även hämta hem Trusse! 

Ganska lugn vecka denna vecka! 

Träning med Benny

Tränade på Jällsjö med Benny idag. Har länge haft mycket fokus på öppnor och slutor eftersom att jag senaste tiden bara ridit LA:P1 och en FEI på honom men nu i början av säsongen 2016 ska vi mjukstarta med LA1or och då hoppar vi ner ett snäpp till skänkelvikningar istället för skolorna. Märkte idag att vi tappat en hel del finlir där så det ska vi ta tag i igen och börja slipa oss där. Har inte ridit riktiga tävlingsskänkelvikningar på länge nu så det är inte så konstigt att vi tappat det lite, men nu vet vi ju det och då är det bara att träna på den fronten. 

Galoppen och skritten sitter väldigt bra just nu, i traven märker jag att jag blir lite yvig i sitsen så jag måste få iordning på framförallt överkroppen. Som tur är  så har jag bästa hjälpmedlet, men det får ni inte veta nått om än så ni får gå och vara lite nyfikna ett tag nu ;) Men galoppen har jag alltid haft lätt för så där går han riktigt bra just nu, och skritten hinner man tänka så mycket i att det nästan aldrig blir fel. I traven blir jag även lätt stum och sitter emot så hela följsamheten behöver förstärkas.

Mitt svåra varv är vänster varv så det har jag fått jobba mycket med, särskilt på Benny eftersom att han är så känslig. Vi har fått till det relativt bra men jag tänker inte ge mig förens jag är helt liksidig så än får vi fortsätta kämpa på!

Red utan spö idag och han går lika bra utan spö som med och det är skönt att veta att han inte går för spöt utan för mina hjälper. Viktigt att checka av sånt ganska ofta så att spöet inte blir anledningen att hästen rör på sig. Om hästarna bara lyder spöet så funkar det aldrig på tävlingsbanan sen. 

Kul att alltid ha nått att slipa på!

Hjälm: BR
Väst: Spooks
Handskar: Roeckl (Rekommenderar starkt!!)
Ridbyxor: Hööks
Stövlar: Hööks
Träns: PS Of Sweden
Sadel: Prestige
Lindor: Kyro Ridning Gear
Boots: Eskadron
Sporremmar: Equito
Schabrak: Hööks
Han har även en fårskinsspadd. 

Planering

Lång dag i skolan idag och det betyder att mamma står för motionering och träning av ponnyer idag. Nelson och Vicke är longerade och Benny promnerad. 

Jag ska mocka och tvätta lite när jag kommer hem, samt står jag för insläppet, nattning och fodring ikväll. 

Som det ser ut nu så ska jag till Brolöten nån gång på sportlovet, och jag längtar massor dit! Saknar hela grejen med att vara på Brolöten, och så saknar jag Becca och vårat grymma teamwork 💪 

Ser fram emot hela sportlovet överhuvudtaget, bara massa häst. Vi ska även hämta hem Trusse i helgen från hans vila. Han har fått gå i stor hage med kompisar och unghästbrottas lite, välbehövligt! Så hela sportlovet kommer gå åt till bland annat att sätta igång honom och jobba upp lite styrka igen. 

Ridhuset

Igår red jag i ridhuset på Vicke medans mamma longerade Nelson. 

Nelson gick ganska lätt och han skötte sig jättebra.

Vicke gick lite hårdare och vi fortsatte att träna på styrkan, i förrgår tränade vi kondition. Viktigt att få upp honom i formen igen nu inför sesongen. 

Efteråt var han riktigt trött och nöjd, dags att sova! 

Dagens plan!

Direkt när jag kommer hem idag så ska jag rida ett konditionspass på Vicke innan det blir mörkt. Är hemma från skolan vid halv fyra ungefär. Sen så ska jag mocka och göra det vanliga, promenera med Nelson och träna lite kondition på mig själv. Viktigt  att även jag är i form till säsongen då det hjälper enormt i ridningen. Vid 7-tiden tar jag in dom men jag blir definitivt inte klar med allt innan tidigast 21 så det gäller att hålla igång.

Älskar det!
Visa fler inlägg