God Jul ♥♡

Hej på er och God jul! Hoppas att ni mår bra på denna afton haha ♥ 
 
Jag är jättenöjd med mina julklappar och har fått lite nya tävlingsgrejer (och andra saker också) och så men jag har ingen bild på grejerna, ärligt talat har jag ingen bild på nått just nu..  Men jag har iaf även köpt julklappar till hästarna, dock inte så mycket men alla fick morötter och massa klappar och pussar. Jag har ingen bild på det HELLER men jag tänkte göra ett litet julklappsinlägg imorgon och då ska jag se om det går att ladda upp bilderna. Det har varit lite krångligt med det.
 
Och vet ni vad jag kom på idag? Jag har alltid känt att det är något med Benny som gör att han ser ut som han gör. Och altså han är ju inte ful, han är jättesöt, men han ser liksom ut som en blandning av korkad, klumpig, förvånad och snäll. Haha jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men idag kom jag på vad det är som gör att han alltid har den här minen: han tittar i kors! Ärligt talat så gör han det och idag när jag upptäckte det så höll jag på att skratta ihjäl mig, jag ska försöka få bild på det.
 
Träningen har kommit igång igen! Benny har varit jättefin nu två dar i rad då vi har trimmat dressyr och även Gin känns som vanligt igen. Jag började nästan gråta av glädje när jag kände igenom honom i ridningen igenn. Han har känts så konstig nu ett tag. Jag vet att det är lite snurrigt just nu med vad som har hänt med Gin och varför och sådär, men snaart kommer allt klarna upp. Jag håller på att förbereda ett inlägg där jag kommer att berätta noga.
 
Godnatt och god jul allihopa!
Sedär, det gick! ;)

I am back!!

Heej och förlååt och jag veet... Jag är jätteledsen men jag har inte haft nån ork till att pusha bloggen sista tiden men nu efter den här pausen ska jag få upp drivet igen och jag ska försöka att vara mer aktiv än nååågonsin nu! 
 
Jaha ni. Nu är det snart jul. Jag tänkte julpynta i stallet imorgon/på tisdag. Okej det kanske är lite sent men bättre sent än aldrig. Jag ska sätta upp granris och lite glitter, knäckebröd och gran och så tänkte jag.
 
 
Temamånad då. Den här månaden är ju snart slut men det kommer att komma minst, minst ett inlägg till till denna månad. Dock har jag ingen aning om vad jag ska ha för temamånad nästa månad så ni får gärna komma med förslagför här är det inte direkt så att kreativiteten flödar direkt..
 

Innan köp · Vilken ponny passar mig?

Hej! Jag tänkte dra igång temamånaden nu och börjar med att köra lite 2 in 1. Detta inlägget kommer altså att handla om två ämnen med att köpa häst: Innan köpet och Vilken häst/ponny passar mig? 
 
Vi kan börja med "Innan köp".
Det är ju väldigt viktigt att planera och tänka igenom sitt hästköp tillsammans. Ett inte så välplanerat impulsköp är aldrig bra. Det är mycket bättre att skynda långsamt och lägga upp en plan Även om man har råd med själva hästen så måste man tänka längre än näsan räcker. Även fast vi har råd med hästen, har vi råd med allt som hästen behöver? Det är hovslagare, veterinär, tandläkare, eventuell equiterapeft/hästmassör/akupunktör, foder, utrustning, strö osv.
 
Häst kostar och det får man vara beredd på. Sen är det ju inte bara kostnaden som kan vara en tabbe. Har jag tid ordentligt? Hästen ska ha mat varje morgon innan skolan och varje kväll. Desdutom ska både stall och häst skötas och hästen behöver motion. Har jag ork till allt? Även snöstormiga midvinterdagar med-  20 grader och man har feber måste man ut och fodra. Har jag plats? Hästen ska ha stall och ordentlig hage med både skugga och lä i. Dessutom måste det finnas någonstans att rida. 
 
 
När man sitter där och planerar med hela familjen ( För självklart ska alla vara överens!!) så är det mycket att tänka på. Kanske har man redan ett stall, kanske har man inte. Kanske ska man ha hästen på gården, kanske ska den vara inackorderad. Inackordering är i 9 av 10 fall dyrare än att ha eget stall ( om ni inte måste bygga från grunden altså) 
 
När alla är överens och allt är klart är det dags att leta efter en passande häst. Bra hemsidor att leta på är www.hastnet.se och www.hastlycka.se
Det finns även vissa anonnser på blocket, men där skulle inte jag ha letat i första hand. Det är bra om förstahästen är snäll i hantering och är äldre och rutinerad. En yngre häst är svårt att ha som första. Sen är det ju det här med storlek. Man är oftast barn när man köper förstahäst. Barn växer. Det gör inte vuxna ponnyer. Tänk på det! Är du  tex lagom lång för en B-ponny just nu, köp en cponny eller en liten dponny. Då är det långt kvar innan du växer ur den och du har glädje av ponnyn längre. 
 
 
Annonsspråk
 
I de flesta anonnser står det sånt som liknar det nedanstående, men vad betyder det egentligen?
 
Ej nybörjarpony = betyder oftast att den är het och/eller busig.
 
Lite het ibland = betyder oftast att den springer jorden runt med dig på 2 minuter utan att du har kontroll
 
Otroligt snäll = otroligt slö och har ingen egen power.
 
Aldrig skadad och fullt frisk: lita aldrig på det. Köp aldrig en häst utan pass och veterinärintyg och besiktiga alltid en häst innan. Köp den inte om den inte är fullt frisk.
 
Räv bakom örat; Betyder oftast att hästen mest är snäll men ibland kan den vakna till och busa lite.
 
Kom ihåg. Låter det för bra för att vara sant, då ör det oftast det. Här nedan kommer en anonns (påhittad) som inte verkar stämma riktigt... kan ni hitta problemen?
 
 
Hejsan svejans! (Misstänk redan här att anonnsören inte är fullt seriös..)
Säljer nu min fina pingla Stina pga att jag har fått ett barn och har det lite körigt med ekonomin. (Jaha...?)
Han är ett sto föddes 1998. Han har gått Grandprix och internationelllt i dressyr och hon har väldigt bra hoppteknik. (Vänta nu.. va?) Han kan vara lite klurig ibland men det löser sig för det mesta. Importerad från Australien 1994  och är av rasen travhäst. (Var hästen ens född 1994, och hur kommer det sig att en travare gått Grand Prix dressyr?)
Fin fläckig till färgen och all utrusstning medgöljer. (Det finns inga fläckiga travare, desdutom heter det skäck)
 
Prima pris på en topphäst: 5 000 kr. (Du fär ingen elithäst för fem tusen.)
 
Mejla mig på ---------- så kan vi snacka vidare. Mvh göran
 
 
Som jag sa var detta bara en fakeannons men jag har sett minst lika skumma anonnser på riktigt. Var källkritisk och se upp för konstiga saker i annonsen. Nästa temamånad inlägg kommer att handla  om provridningen!

Dag 1 - Praktik

Hejhej! Nu tänkte jag berätta lite om vad som hänt under den första dagen hos Emelie.
 
Jag kom dit ca åtta imorse och träffadd hennes två stall/hästskötare. De var två väldigt snälla och goa tjejer, tyckte om dem redan från första början faktiskt och det är alltid skönt. På fm fick jag rida en av deras kurshästar, en c-ponny (?) som hette Beauty. En väldigt fin ponny som hade lätt för det mesta och hon hade riktigt härligt steg. Red henne i ca 35 minuter samtidigt som Emelie red någon av sina. När hon var klar fick jag skritta av hästen som heter Miss Coppey. Sen var det mest stallsysslor fram till lunch. Jag halmade boxarna, sopade, putsade lite och så. Vid tolv åt vi lunch. Efter lunchen så fick jag longera en liten fyraåring. Jättesöt!! Hon var helvild och sprang bara och bockade hela tiden haha.   Dagen fortsatte med putsning, fix med vatten, och jag rullade upp massor med lindor. Innan jag gick till bussen pysslade vi lite med Emelies stjärnhäst Briman medans han stod i soariumet. Sjukt fint stall var det iallafall. Emelie åkte till Stockholm under fm för hon skulle ta flyget till London, men skötarna är där.
 
Kanske inte jätteintressanrant inlägg, och dagen lät säkert skittråkig men det har varit riktigt roligt så jag ser ifram emot imorgon!

Temamånad

Hej, jag har funderat lite över bloggen och jag kom fram till att jag ska börja med en ny grej som jag kommer kalla temamånad. Självklart fick jag idèn när jag mockade, man får alltid, alltid de bästa idèrna när man mockar konstigt nog. Världens bästa terapi! 
 
Ialla fall, jag tänkte förklara lite hur jag tänkt krinng de här temamånaderna. Varje månad kommer att ha ett eget tema (precis som man hör på namnet) och då kommer inläggen vara lite mer riktade mot det hästämnet. En temamånad kan tex vara: " hästens skötsel och sjukdomar", och då kanske det kommer fakta om sjukdomen, vad man gör åt den/ hur man undviker den, tecken på att hästen är sjuk, skötseltips osv. Självklart kommer inte alla inlägg vara temainlägg, men då kommer bloggen vara lite mer inriktad på det just den månaden. Ett  annat tema kanske blir "hästens utrustning" och då blir det fortsatt tips,, fakta osv.
 
 
 
Denna månads ( December ) tema kommer att vara " Min första ponny" och anledningen till att jag gör detta är för att jag vet att en tjej som heter Daisy läser detta. Jag vet även att Daisy är 8-9 år gammal, och hon och hennes föräldrar planerar att köpa en första häst till Daisy. Under denna månad kommer det att handla om bl annat detta:
* Att tänka på innan köp
* Vilken ponny passar mig?
* Provridningen
* Köpet
* Första veckorna
Med mera.
 
Jag planerar även att lägga ut videos här på boggen där jag visar lindning av ben på korrekt sätt, lite skötseltips och sådär.
 
 
Daisy, denna temamånad är tillgängnad dig! ♥

Praktik

Hej! Vet ni vad jag glömt att berätta? Nästa vecka, onsdag torsdag fredag, ska jag ha praktik hos Emelie. Brolin altså, och det ska bli så himla kul. Tillbringa tre dagar i ett proffsigt dressyrstall, okej, det enda jag kommer få göra kan ju vara att mocka, men ändå! Så kuuuul att få vara på Brolöten, TACK Emelie och Chris, ni är grymma! ♥
Kommer att finnas på bloggen alla tre dagar så får ni veta vad jag gjort :)
 

Spooks

Nu tänkte jag göra ett till sånt  där inlägg när jag tipsar om fina grejer från mina favoritmärken ( har tidigare gjort det med Glööckler ), och nu är det Spooks som står på tur.
 
Denna väst tycker jag är riktigt riktigt snygg, den heter Snoopy och kostar 1075 kronor.
Denna mössa skulle vara riktigt snyggt att matcha till väsdten, och det finns ett pannband som ser likadant uT ungefär fast det är ju ett pannband då xD
Som ni kanske märker så har jag en liten crush på allt stilrent, marint, svart, vitt osv men jag tycker att det är snyggt med stilrent men ändå fina grejer med lite utsmyckat med bling och så.

STOCKHOLM

Hej! Jag var i stockholm i helgen, vilka av er var där? Vad tyckte ni om Friends Arena? Jag tyckte att det var riktigt coolt faktiskt. Jag var där lördag em/kväll och såg Familjematinèn, hoppningen och galakvällen. Tyvärr kunde jag inte gå på dressyren dock :( Jag var iaf riktigt nöjd med mina inköp, och gjorde några riktigt bra köp.
Jag köpte hästgodis från PS of Sweden, ekologiskt, naturligt godis i massa olika smaker. 2,5kg för bara 100kr (billigt)
Sen på Granngårdens monter hade de mässpris på glansspray så den kostade endast 80kr så den köpte jag till Trusse. "Orginal"priset på den ligger på ca 129kr så även det var ju billigt.
Sen köpte jag en till grej som jag blev sjukt glad över. Det kommer ifrån Sjöhagen Wear och schabraket kostade bara 100kr och brodyren gick på 95kr + att det gick skitfort att få tillbaks det! Det var över 13000 människor i arenan, och hur många som helst beställde, men ändå gick det på 40 minuter. Det var fler butiker som hade brodyr och där gick bara schabraken på 500kr, och så var man tvungen att betala porto för att det gick så långsamt att man fick det på posten flera veckor senare. Så jag är jättenöjd med mitt :)
 
 
Visa fler inlägg