Hööks haul!

Hejhej! Jag var ju på HÖÖKS förra veckan och då lovade jag att jag skulle göra en haul på det, så den kommer nu (Tyvvärr lite sent..). Bilderna har jag inte tagit själv, utan det är bilder från internet. Men sakerna på bilderna är det jag köpt, men inte mina bilder. Hoppas att ni fattar, det blev lite omständigt...
 
 
Oj, bilden blev jättestor.. Men jaja, denna kavaj fast i mörkblått/svart. Broschen medföljde.
 
Sen så köpte jag dessa benskydd både fram och bak. Storlek ponny.
 
 
Och så köpte jag den här naturborsten med äkta gethår och Gin älskar den! Han blundar och gäspar när man borstar honom med den! :) Jag köpte även en glansspray fast jag hittade ingen bild på den.
 
 
Detta ulltäcke köpte jag också och det passade perfekt på Gin, jag behövde inte ens fixa kryssgjordarna. Det står in it to win it på det.
 
Oj, nu blev det en till stor bild men jaja. Jag köpte de här ridbyxorna från JH Collection.
 
Och så dessa ridbyxor. Det var det jag köpte, hejdå! :)
 

Tävling på söndag

Hej! Förlåt för att jag inte har bloggat på ett tag. Jag bloggar ju oftast från mobilen men bloggappen har hängt upp sig så det går inte. Jag har varit sjuk tisdag, onsdag och idag då men jag har ridit ändå såklart. I tisdags åkte vi till Jällsjö och tränade Lätt A:4. Gin gjorde sjukt fina ökningar och den förvända galoppen var också fin. Men det finns ju fortfarande massor att slipa och träna på. Igår rakade vi Gin och sedan gick jag en promenad i skogen med honom. Ikväll ska jag träna Lätt A;2 på Finntorp för Anne. På söndag ska jag tävla i Fagersta och vi måste gå upp typ klockan tre på natten... Men roligt ska det bli i alla fall. I  tisdags joggade jag Vicke  och han var pigg och glad, men han bli lätt tung i handen så man måste ha mycket driv på honom. Jag fyllde ju år i måndags och jag fick ett vitt tävlingsschabrak med mitt namn på av min bästa vän Elin, och det var så himla fint! Jag ska ha det på Gin i helgen.
 
Kommer att blogga mer imorgon, om hur det gick på träningen och så. Om ni vill kan jag göra ett inlägg på hur jag förbereder mig, hästen och all utrustning innan tävling?
 
Hejdå!

12 år!

Hej! Idag så fyller jag tolv år! Bara för att det är min födelesedag så kan väl ni kommentera, sprida och såklart, fortsätta följa bloggen. :)
Igår så tränade jag för Anne och det gick att rida på hennes utebana! Gin ville inte riktigt bjuda framåt men han var fin i formen. Anne hoppade upp i slutet och red honom lite och efter det så blev han bättre. För säkerhetsskull så ska vi ringa Anna, vår hästmassör, så hon får gå igenom honom. Jag körde Tess med vagnen igår och hon var glad o nöjd! Linnea kom även igår och red Hailey.

Hejdå!

Sockan

Hej! Idag så red jag och mamma ut på morgonen, och det var SOL!!!! Underbart. Jag red med Gin i skogen en stund och nu när snön har smält så har det bildas en stor "vattenpöl" som Gin fick plaska i. Han älskar vatten så han sprattlar gärna med ben och mule åt alla håll så det stänker.. Bushäst :) Imorgon ska vi åka och träna i ridhuset och idag eller imorgon ska Gin rakas. Både han & Vicke var jättebusiga och pigga idag, de har väl vårkänslor! En liten valp vid namn Sockan, åtta veckor, har flyttat in hos oss och hon är otroligt söt!! Har inte fått någon bra bild på henne än så länge men det kommer. Pappa har nyss badat henne för hon kissade på sig i bilen när hon skulle åka hit. Mamma är och hämtar hö och snart kommer Linnea ( linneasward.blogg.se ) och rider Hailey.
Bjuder på en bild!
Jag och Hailey för något/några år sedan! :)

Hejdå!
Cimbus och Hööks!

Hej alla! Just nu sitter jag i bilen påväg till Hööks i Nyköping med mormor. Vi ska handla lite förtidiga födelesedagspresenter eftersom att jag blir tolv på måndag. Mamma och pappa har lovat att jag ska få köpa ett marint ulltäcke som det står "In it to win it" på och turkosblåa benskydd runtom! Jag har ett schabrak med samma färg som är snyggt att matcha till. Av mormor ska jag få en ny tävlingskavaj. Bilder kommer sen! Förlåt för dålig uppdatering föressten, nu ska ni äntligen få läsa om hur det var att rida på Cimbus! Cimbus är ju en envis herre som ibland får för sig att han ska vara jobbig och då är han otroligt jobbig, men han var faktiskt pigg! I början gick det sådär, i mitten blev det bättre och i slutet satte jag mig verkligen ner och då blev han jättefin! Han har inte så bra kondis just nu och pga olika saker så har ägaren inte kunnat hålla igång honom så jättemycket i vinter. Maggan (lagledaren + tränaren) sa att om det redan ser såhär bra ut så skulle vi absolut kunna bli bra ihop när ägaren fått slipa honom i tömmarna och jag får rida honom lite mer. Så nu ska jag rida honom i DIV 3. Gin skulle gått DIV 1 men klubben fick tyvärr inte ihop något lag.. Nu är vi snart framme vid Hööks men ni får bilder på grejerna sen!

/ Nora

Gin!

Hej, jag ska börja med att säga att jag är jättedålig på att hitta på rubriker, så de är inte alltid jätteroliga.. Men i alla fall, igår så åkte vi till Jällsjö och tränade på morgonen. Vi fortsatte att träna på balans, sits och följsamhet men i slutet tränade vi på bakdelsvändningar. Innan vi körde igång med bakdelsvändningarna tränade vi på att rida på en liten volt med en pall som mittpunkt och så skulle jag skritta runt den och ha samma avstånd till pallen hela varvet runt. Sen skulle han gå med både framben och bakben på samma linje. Svårare än vad det låter!! Några bakdelsvändningar blev ganska bra faktiskt! När jag skulle trava av honom så hade han ett jättehärligt steg och fin form, han blir så himla bra i formen när man tar igenom honom och rider sådär noggranna vägar som vi gjorde i volten. Ikväll ska ju jag rida Cimbus, vi får se hur det går! Går det bra så ska jag rida honom i DIV 3 och om vi ser att Cimbus inte är en häst för mig så får jag hitta en annan ponny att rida i DIV 3. Igentligen skulle jag inte rida trean men det blev så nu.. Jag skulle ha ridit Gin i DIV 1 men klubben fick inte ihop något lag tyvärr. Idag ska jag ta stallet och hästarna själv för mamma är på jobbet.Här har vi en söt bild på lilla Tess som Linnea tagit! ( linneasward.blogg.se ) Hon bor hos dem över sportlovet som sällskap till Linneas häst Kalle. Tess är hans stora kärlek! :)

Hejdå! // Nora

Rida varje dag!

Hej bloggen! I fredags joggade jag Gin hemma på grusvägen medans mamma gick med Vicke. Jag skulle trava Gin i låg form så att han fick stretcha och böja ur sig. Vi joggade på i lagom takt och jag hade lite bredare hand och red i valstakten. Han blev jättefin och frustade massor. Han var så fin och i mitten på passet kunde jag hålla händerna ihop och allra sist innan jag skulle skritta av red jag med nästan långa tyglar! Och han fortsatte att jogga lågt, fast då gick han ju superlågt! Han skrapade nästan mulen i marken. Igår så red jag Vicke och min lillebror Edvin red på Gin. Vi skrittade en liten vända i skogen medans mamma ledde Edvin. Det spöregnade och blåste oss rätt i ansiktet men det blev bättre när vi kom in i skogen.. Jag skulle ju ha tränat Cimbus igår men det blev inget för deras trailer ville inte lysa.. Men jag har bestämt med ägaren att vi ska träna själva för Maggan ( Hon som är lagledare för laget) på tisdag så ni får vänta med att höra om hur det var att rida Cimbus tills  då! Idag ska mamma och jag rida Gin och Vicke och sedan ikväll ska vi bort.
 
Hejdå!
 
 
 

HISS & DISS!

Hej! Nu är det dags för veckans hiss och diss. Den kommer tyvvär lite sent denna vecka, vet inte rikigt varför... Men jaja här kommer den!
 
 
 
Kingsland tycker jag har så himla fina saker!
 
 
De här ridspöna tycker inte jag är fina... Jag tycker att man ser ut som en fé som ska komma med sitt trollspö och förtrolla någon om man har ett sådant här ridspö i handen..
 
 
Det var veckans hiss och diss! Glad all hjärtans dag på er!
 
 
 
Visa fler inlägg