In progress

Som ni kanske har sett så ser dataversionen av bloggen lite annorlunda ut., och det är för att jag har tänkt byta design och header på bloggen nu. De tidigare bilderna var på hästar som jag inte ens tävlar längre så det var dags för en update. Den är dock inte klar som ni nog förstår men snart så hoppas jag att den ser lite bättre ut. 
 
I onsdags hade jag med mig Phaffe till pandora och red båda på ridbanan där. Phaffe kändes jättefin, vi gör framsteg varje pass vilket känns hur kul som helst. Pandora  var sjukt, galet pigg.. Jag rår inte riktigt på henne när hon blir sådär jäkla explosiv. Trots att hon inte är så stor så blir det rätt mycket power i henne när hon blir för pigg. Vi laddar om inför söndag då det är dags för träning för Anne med båda.
 
Igår fick Selmas bror Adam rida Nelson, nelle skötte sig super. Idag har Phaffe fått gå en promenad med mamma under morgonen och i eftermiddag ska jag till Nyköping. Imorgon ska Nelson och Phaffe ridas.
 
Blir lite sisådär med uppdateringen här på bloggen men jag ska försöka så gott jag kan att hålla er på banan. Tråkiga inlägg utan bilder när jag skriver från min skoldator, men det är iallafall nånting.

Bloggpaus

Som ni säkert har märkt har jag varit extremt inaktiv de senaste dagarna och det är för att min surf på mobilen och vårat wifi tagit slut exakt samtidigt så jag är i princip död från om världen. Ska försöka hinna blogga lite i skolan men annars så är jag tillbaka som vanligt den 1 februari.

Mystur med Phaffe

Igår tog jag och Phaffe en mysig kvällsrunda längs sjön. Älskar att rida vid vattnet! 


Han blev ju som ni vet kollad av Anna häromdagen och gick igen utan anmärkning den här gången också. Så skönt! Nu i helgen ska vi iväg och träna i ridhuset. 

Ikväll har jag en träning med Pandora inbokad samt att Lisa kommer och stannar över helgen. Imorgon ska vi rida Benny och Nelson också. 

Hur gulligt??

Hovis och Equiterapeut

Något vi alltid varit noga med när det gäller hästarna är regelbunden skoning samt verkning (Såklart!) men även att hästarna får regelbunden check av våran equiterapeut Anna. De hästar som tävlar och tränar hårdast får med ungefär 2-3 månaders mellanrum medans de som inte tränar lika ofta (Tex Vicke) får kollas ungefär 1-2 gånger om året. 


Hovslagaren var här idag och skodde om Phaffe, Nelson och Vicke samt verkade Gemini och Benny som går barfota. Phaffe fick inviga sina nya skor med ett 35-minuters styrkepass. Superdåligt underlag ute just nu men ridhus är bokat torsdag samt under helgen. 

Imorgon förmiddag kommer Anna och kollar Phaffe och Gemini. Sist hon kollade Phaffe var precis när vi köpt honom och då var han utan anmärkning, nu hoppas vi att han fortfarande ser bra ut efter ett par månaders träning. 

För mig är det väldigt viktigt att hela tiden se till så att hästarna inte har någon låsning eller är stela/har ont nånstans. Skulle kännas jättehemskt att veta att jag tränat och tävlat på en häst som inte är fräsch i kroppen. Att då och då ta ut en equiterapeut, massör eller akupunktör är ett jättebra sätt att hålla koll på din häst, samt att vetchecka ibland om man känner att det skulle behövas. 

Håll tummarna för att Phaffe och Gemini ser bra ut imorgon 💕🙏🏼

På rätt väg

Åkte hem från programridningen med en riktigt bra känsla i magen. Redan från att jag satt upp kände jag att hon och jag var på samma spår idag. Vi var verkligen ett team och jobbade bra ihop idag, så härlig känsla! Rund i formen, fin takt Li traven och jag kunde rida fram hennes jättefina spänst i steget. Programmet flöt på bra utan några större missar och vi slutade på 67,8% första gången jag rider ett program på henne. Känns så bra att våran första "start"/programridning verkligen klickade så att vi fick en bra start på våran karriär ihop. Domare var Carolina Mörk och hon tyckte att det inte var några stora grejer alls utan bara detaljer kvar att fila på. Det bästa dom finns är när grovjobbet på en häst och gjort och det vara är finslip kvar. Så himla kul att Pandora och jag kommit dit så fort. Fick jättebra tips som jag kommer ha nytta av på framtida starter och jag passade även på att checka av mitt mål med Pandora med Carolina och enligt henne så är det bara pyttedetaljer kvar att fixa till och sen kommer vi att kunna starta Msv med 65% på direkten. Känns hur bra?? Är så himla nöjd med dagen och ser jättemycket fram emot säsongen med Pandora. Stort stort tack till Sofie för att jag får tävla och träna din fina häst! Verkar inte funka att ladda upp bilder nu? Fixar imorgon när jag kommit in till stan och har bättre uppkoppling. Lägger in en gammal bild så länge.

Mot programridning

Nu rullar vi mot Katrineholms ryttarförening för min och Pandoras första programridning ihop. Vi ska rida en LA:1 2017, uppdaterat program för i år med två små förändringar. Vi ska bara checka av läget lite nu när tävlingssäsongen närmar sig för att kolla vart vi är just nu och vad vi behöver träna mer på. Hon är brunstig och liite småsur men förhoppningsvis så får jag till det ändå. Vi har egentligen inget mål för idag utan vi vill bara prova att ha med henne ute och känna av läget. Självklart får ni en uppdatering med hur set gått under dagen! 

MÅL 2017

Nu kommer äntligen inlägget alla väntat på, mina mål för 2017. Dom som kommer få fronta på tävlingsbanan i år är Phaffe och Pandora då jag känner att jag och Nelson inte riktigt har samma ambitioner när det kommer till tävling. 
PANDORA 
Först och främst har målet självklart varit att lära känna varandra och hitta varandras knappar. Som tur är så har jag och Pandora klickat bra och vi har utvecklats som ekipage snabbare än jag trott. Pandora kan ju redan allt, det handlar mest om att jag ska lära mig rida henne men som det har sett ut hittills så har vi gått från klarhet till klarhet och jag har lärt mig nått nytt varje pass. Nu i början av säsongen kommer jag starta ett par LA3/4 för att vi ska lära känna varann på tävling också innan jag vill gå upp i Msv C. Beror såklart lite på hur det går också. Det kommer bli en väldigt spännande säsong då jag startar med två hästar som är i princip helt nya för mig så jag måste komma ut och lära känna dom på tävlingsplatsen också för att kunna avgöra hur fort fram vi ska gå. Slutmålet är iallafall att kvala Msv B, har jag tur så hinner jag även starta en Msv B men just nu är det mer en dröm än ett mål. 
PHAFFE 
Phaffe och jag kommer även vi att börja på LA-nivå, fast LA1 och la2 istället för 3/4 som med Pandora. Därefter vill jag kvala nationellt vilket man gör i LAp1. Målet är att starta FEI-klasser på fina procent och drömmen är SM-kval. Att komma ut på lite meetings och cuper är ju också en del av planen på båda hästarna.  Phaffe är extremt svår att rida och kräver mycket teknik så det har tagit mig ett tag att dels lära mig rida honom men även att bygga muskler och få upp styrkan på honom igen. Så denna säsong kommer jag gå in med två helt nya, svåra hästar som jag lär mig massor av. Ser jättemycket fram emot årets tävlingar och att se hur långt vi når under säsongen. 
Är ni taggade på att hänga med på våran resa? Visa fler inlägg