Pandoras och min första start

I lördags startade jag Pandora för första gången i Mantorp och tidigt blev det. Fodrade och släppte ut hästarna här hemma vid halv fyra, var hos Pandora vid halv fem-tiden och åkte därifrån vid halv sex. 


Det var kul att komma ut på tävling med storhäst och rida en lite lägre klass utan press bara för att få känna på hur hon är på tävling och hur en ponnytävling skiljer sig från en storhästtävling. Det jag la mest märke till är hur mycket mindre plats det finns på framridningen. Har tävlat massa ponnyer på Mantorp i flera år och aldrig upplevt att det varit trångt på framridningen där, inte ens på nationella tävlingar. På storhäst däremot tyckte jag att det var jättetrångt i ridhuset när det var 4-5 hästar, jämfört med ponnytävlingarna när man kan få in 7 ponnyer utan att det blir fullt. Jag var inte riktigt förberedd på hur lite plats det skulle finnas så det var ett störningsmoment som jag fick försöka ignorera. Nu kan jag ju ta med mig det och vara mer förberedd på det tills nästa gång. 

På framridningen kändes hon fin, ibland tappade vi våran lilla bubbla av fokus men jag hade lätt för att fånga upp hennes uppmärksamhet igen. Hon är en väldigt lydig häst och det har man ju nytta av på trängre framridningar och i programmet. Dock tänker jag mixa lite med framridningen tills nästa gång och lägga om den då jag har en annan plan som jag tror skulle kunna funka bättre. Jag tror att nyckeln till framgång är att våga prova sig fram och analysera sin ridning efter varje pass. Vad och dåligt? Vad gick bra? Varför gick det som det gick? Och så vidare. Gärna att man analyserar med någon som varit med och sett passet från marken, tex tränare eller förälder. På så sätt får man med både själva ridkänslan från ryttaren samt hur det matchade med vad personen på marken såg. Nu har jag och mamma funderat och diskuterat lite angående framridningen och kommit fram hur vi ska lägga om den tills nästa tävling. 

På banan blev hon först lite spänd och tittig men hon gav sig väldigt fort, bara efter nått varv. Under programmets gång kändes hon överlag väldigt påverkbar och fin. Dock lite småmissar här och där som kommer med rutin samt att vi ska prova att lägga om framridningen och se om vi får någon förbättring. 

Vi slutade på 64,5% i våran första tävling, en regional LA3. Det är nått jag kan vara stolt över i våran debut då jag bara rider två gånger i veckan. Min första tävling bland vuxen på storhäst gjord! Ser redan fram emot nästa tävling. 

Stort tack till Sofie för att jag får äran att träna och tävla Pandora, jag lär mig massor på henne! 

Ökad skritt.
Läng formen.

Dagen

Idag på morgonen var jag och mamma iväg och hämtade hö hos Daisy först innan vi åkte hem och lastade av alla balar. Vi fyllde hela trailern så att det räcker ett tag. Därefter åkte vi vidare till Ingvaldstorp häst & fritid och köpte en hel pall spån samt nytt foder till alla hästar. 


Nu ska jag mocka, strö nytt i boxarna, köra iväg gamla fodersäckar och balsnören till soporna, rida Phaffe, putsa hans grejer och mina stövlar, fixa kvällsfodret och lite så. Selma och Sara kommer ut om en stund och rider Gemini så då tar jag Phaffe samtidigt. 

Imorgon ska jag rida Pandora, en skrittur i skogen bara samt fixa hennes utrustning inför tävlingen på lördag. På kvällen ska jag och familjen äta födelsedagsmiddag på restaurang innan jag åker tillbaka till Pandora och badar henne. 

Gårdagens superträningar

Igår gav vi oss av mot ridhuset i snöstorm på slingrigaste vägen i Sörmland. Det är nått fel på oss hästfolk, eller hur? Men ska hästarna tränas så ska dom, inget kan stoppa en då. 


Först ut var Phaffe som var jättefin i galoppjobbet. Vi kan jobba allt mer med att smyga in lite förvänd galopp här och där och han blir starkare och starkare. Nu när man rider får man en helt annan känsla än för ett par månader sen. Känns så himla kul att "skitjobbet" är gjort och att man äntligen kan börja trimma och slipa lite mer detaljer istället för att jobba grund. Nästa helg (Om jag inte minns fel) ska vi debutera på tävlingsbanorna tillsammans. Det blir bara en LB i Mariefred för att checka av hur han är att ha med sig. Vi skyndar hellre långsamt än att det går för fort fram och brister längre fram i våran karriär. Vi har bestämt att han ska få bli pansionär här och att vi därmed blir hans sista hem så vi har ju iallafall 2 år på oss om allt går som planerat. 

Därefter var det Pandoras tur. Jag tränade henne för Anne i söndags också och vi gjorde en av våra bästa träningar ihop då. Kändes riktigt bra igår också, kul att vi börjar lära känna varandra bättre nu. Vi red igenom programmet vi ska debutera på lördag (La3) både i söndags och igår. Tränade massor av teknik och gick igenom programmet noga för att veta exakt hur jag ska rida på lördag. 

Ska bli superkul att starta storhäst första gången, samt att det blir min årsdebut och första starten på Pandora. Lär dock bli en väldigt tidig morgon, som det ser ut får vi fodra och släppa ut våra runt fyra på morgonen. Jag är taggad till tusen, ska bli superroligt!! 

Snyggaste tjejen
Finaste Pandora! Täcke från Hansbo, grimma från Claridge House (Hööks kollektion)
Nytt schabrak som Phaffe fick av min mormor i måndags. Hiss eller Diss? Jag fick i förtidig födelsedagspresent att jag skulle få shoppa i Norrköping och självklart stod hööks på listan. Haul kommer!

Mystur

Då jag extremt olägligt drabbats av nått (halsfluss??) så har jag varit hemma från skolan idag och igår. Tack vare mamma, pappa och Sara så har mockning, in och utsläpp och fodring gått som vanligt ändå såklart. Idag var jag och Phaffe ute på en skrittur ihop med mamma och en av våra hundar. 


Imorgon ska Lina få rida Phaffe för första gången på länge. Hoppas att hon känner skillnad! 

På söndag har vi bokat träning med Pandora så vi håller tummarna för att jag mår bättre då, annars kör vi ändå 😉

Idag fick alla utom Phaffe vädra pälsen i solen. Så mysigt!!
Gin

Hälsat på Gin

Idag var vi och klappade lite på Gin och lämnade hans täcken. Han kunde inte ha fått ett bättre pensionärsliv som han har fått nu, i ett litet stall med bara han och en kompis som sköts av Birgitta och ingen annan. Lungt och mysigt med sjöutsikt och en kompis som vill vara ifred lika mycket som han vill. Och så är det nära om mm vill hälsa på. 


Hur bra? Jag tror att han inte hade trivts i mitt stall, det är för mycket hästar och folk. Mycket lugnare hos Birgitta där han bara har en kompis. 


Fantastiska Phaffe

Idag var slutet av passet bara wow. Hittar inga ord. Han var helt amazing. Så jäkla skönt med framsteg, dom är små men dom finns. Idag tog vi största klivet på länge, om inte nånsin. Underbar känsla! Har aldrig känt honom på det sättet förut. Vi taggar tills imorgon för att få till ett minst lika bra pass då. 


På tal om imorgon så blir det en väldigt rolig dag.

Mamma fodrar tidigt (06 ca)
Utsläpp 07:00, därefter mocka och förbereda kvällsfoder så långt jag hinner 
09:15 Phaffe in, borstas och lindas 
09:40/45 Åka till ridhuset 
10:30-11:45 ca, träning 
12:30 Phaffe samt hans utrustning görs iordning 
13:00 Rida Nelson, Therese ev rida Vicke 
14:30 Sista fixet i stallet samt lunchfodra 
15:00 Duscha
16:00 Mot middag hos mormor 

Därefter tar vi in hästarna när vi kommit hem. 

Folk i stallet?

Ni har kanske märkt att det dykt upp lite mer namn här på bloggen den senaste tiden.Stallgänget är lite större nu än vanligt och jag tänkte försöka nämna vilka det är som är här då det lätt blir rörigt annars. Sara och Selma är väl dom som är här mest. De har sin ponny Gemini inackorderad här, och det är Selma som rider. Ibland är även selmas bror Adam här och lånar en häst. 

Therese är som ni säkert vet Vickes medryttare som rider på helger och lov. 

Och så är det ett gäng tjejer som rider här då och då. Oftast är det Tove, Elsa, Majken, Ebba och Alva som det gäller isåfall. 

Sen är såklart Lisa här ibland men henne känner ni ju bra sen innan. 
 

Selma och Adam

Träning med Pandora

Idag har både Pandora och Phaffe varit på banan och tränat. Pandora fick ett pass för Anne vilket gick väldigt bra. Vi jobbar mycket med att få henne med på mina noter och att hon inte ska fladdra iväg så mycket i sitt egna. Hon är väldigt mycket häst att rida trots att hon är liten då hon har extremt med power men det går bättre och bättre för varje gång. Idag fick vi till två skänkelvikningar med wow-känsla och det är tillräckligt för att jag ska vara nöjd. Hon är så jäkla härlig att rida. 


Phaffe var jättefin han också, det var ganska hårt på banan så vi körde lite grundarbete och jogging med lite sidförande och övergångar. Sakta men säkert går det framåt. 

Båda två är väldigt glada, positiva och arbetsvilliga hästar vilket jag älskar. Alltid lika nöjda efter ett pass. Är så glad att jag har dom 💖 


Var så mörkt på banan så har inga bilder från passen men Pandoras outfit kan ni få se iaf :) 

Brunt och stilrent. Har alltid tyckt om svart, brunt, vitt, marinblått och andra basic färger mest även om det är kul att mixa med färg ibland också
Gillar verkligen det här schabraket från Equiline
Visa fler inlägg