Påsklov

Nu är jag mitt uppe i mitt påsklov, Katrineholms kommun har av någon anledning vecka 16 istället för 15 som alla andra. Therese var här mycket förra veckan under sitt påsklov och red/hjälpte till i stallet, men nu har hennes skola börjat igen så hon har åkt tillbaka till Stockholm och kommer att rida Vicke i helgen igen. 


Sara, Selma, Alva och Madde med familjer har åkt till Italien vilket betyder att jag är själv i stallet den här veckan. Lite extrajobb men vad gör det? 

Igår fixade jag stallet, red ett dressyrpass på Nelson som gick toppen, promenerade Phaffe. 

Idag är det träning för Anne klockan 10 och därefter ska jag rida Pandora. När jag kommer hem så är det vanligt stallfix samt att jag ska jogga Nelson. 

Jag har förstått att det är några av er som undrar vad som ingår i att "fixa stallet", vilket jag förstår eftersom att det är ganska ospecificerat att säga så hehe. 

När jag fixar stallet så börjar jag med att mocka alla boxar, lägga in hö, kraftfoder och vatten i alla boxar, förbereda kvällsbetfor, städa upp prylar i stallgången och lägga allt på sin plats, putsa allt oputsat läder, rulla upp Nattlindor, sopa stallgången, kratta stallplanen och ta hand om kaninerna. Tar ungefär 1h och 20 minuter att göra själv (om jag mockar alla boxarna) Ibland är det bara 3 boxar att mocka eftersom att Nelson och Vicke sover ute de varmare nätterna. 

15 och 16 april

Min veckoplanering fick flyttas om lite nu i slutet så idag red jag och Therese ut och konditionstränade på Vicke och Phaffe innan vi fixade stallet. 


På eftermiddagen red jag Pandora ett pass på banan, hon var väldigt tittig idag. Oftast så tycker jag att det är jag som är ofokuserad när det blir dålig ridkänsla men idag måste jag nog säga att hon var lite tittigare och ovilligare än vanligt. Men hästar har ju dåliga dagar precis som vi, hon är nog påväg att bli brunstig. Dock är hon inte alls stoig, jätteskönt! 

Sara, Selma och Alva kom ut på kvällen och hjälpte mig natta, red lite och betade Gemini och Vicke. 

Imorgon kommer Therese vid 11-12 och då ska vi rida Vicke och Nelson på gräsbanan. Den var perfekt för några dagar sen men det skulle såklart snöa så fort det blivit vår så nu är den lerig igen.. därefter ska Phaffe joggas. 

Sara fixar stallet och jag har lovat att hjälpa Selma med Gemini. 

Dagen

Idag var jag i skolan 08:25-14:30

Buss hem 14:50-15:30 
Tandläkaren i Nyköping 16:50
Snabbfika med Lisa 17:30 (Lite life-update när man inte träffats på ett tag) 
Lyckades bli inlåsta i ett köpcentrum av Securitas (😂) innan vi kom ut genom lastkajen och jag tog bussen hem 18:35. 

Var hemma strax efter sju, åt lite mat och red därefter Nelson, mockade och fixade lite i stallet innan jag tog in dom. Var klar strax efter 21. 


Tävlingar

Har hunnit tävla tre gånger innan jag skrev något sist så jag tänkte gå igenom dom nu. 


Phaffe, tävling på hemmaplan LB1: Jag och Phaffe har äntligen börjat connecta på träning och allt går framåt hela tiden, han är så härlig och arbetsvillig och jag lär mig massor. Helt amazing ponny. Nu ska vi bara hitta varandra på tävling också 🙄 När vi kommer in på banan så testar han mig lite genom att spänna till lite och kolla vart han har mig, vilket leder till att jag ändrar min ridstil och det blir lite kaos. Vi har varit ute 3 gånger nu och de två första gångerna har han fått dryga 62%. Han är riktigt fin emellanåt och belönas då med 7or men 5or och 4or drar ner rejält. Så nu ska vi bara tävla LB och hitta varandra innan vi avancerar. Tränare och domare har alla varit överens om att det kommer att gå fort fram när vi väl klickar på banan så vi har fått lovord trots sämre ritter. På senaste klubbtävlingen fick han trots allt 66% och vann klassen. 

Pandora, LA3, KRF: 

Pandora och jag gjorde en fin ritt i LA3 på våran andra tävling ihop förra veckan. Det kändes stadigt och tydligt och utan större missar. Nästan 65% och trea av 16 stycken. 

Pandora, MsvC1, KRF: 

Dagen efter debuterade vi Msv, några onödiga missar som drog ner men 60,5% och lovord från domare som var övertygad om att det kommer att bli bra. Man blir så himla glad av att höra sånt, nu ska vi träna träna träna tills både Phaffe och Pandora är farliga på banorna med mig i sadeln. 

Schemat för veckan

Såhär har veckan sett ut hittills och såhär kommer resten av den att planeras. 


Måndag: Phaffe och Vicke (Therese rider) ut på konditionsträning. Nelson dressyr, Gemini longeras (Therese longerar) 

Tisdag: Phaffe vila, Nelson gymnastikhoppning, Selma rider Gemini 

Onsdag: Pandora dressyr, Phaffe dressyr, Alva/Therese rider Vicke

Torsdag: Sara longerar Phaffe, Nelson och Vicke (Therese rider) uteritt

Fredag: Phaffe dressyr, Nelson dressyr, Therese rider Vicke 

Lördag: Phaffe och Nelson promenad, Therese eller Alva rider Vicke 

Söndag: Phaffe gymnastikhoppa, Nelson jogga, Therese rider Vicke 

Ska även rida Pandora en dag till, vet dock inte vilken dag det blir. Ingen tävling denna helg och mamma jobbar nästan varje kväll så jag får trimma hästarna hemma hela veckan. Ska bli så skönt när jag får eget körkort 🚗😍

Välkommen till "Dagiset"

För nån vecka sedan fick jag en fråga som löd ungefär såhär: 


"Hej, kan inte du berätta vilka som ingår i stallgänget hos er?" 

Kommer inte ihåg frågan på pricken men jag antar att de flesta av er redan läst den, inklusive mitt svar.

På förfrågan så berättade jag om Selma och Sara, Alva och Madde, Therese och de andra småtjejerna Elsa, Ebba och Greta. Vårat mysiga lilla stallgäng och vilka roller alla hade, som tillexempel att Therese är medryttare på Vicke och Selma har sin shettis uppstallad här. 

På det inlägget fick jag två otroligt onödiga kommentarer, såklart anonyma. Eller nja, anonyma är väl kanske fel att säga eftersom att jag som äger bloggen kan se IP-adressen från den som skickade kommentaren, men signaturen var iallafall anonym. 

"Shit, asbra team, snarare dagis"
"Förlåt, men du kommer aldrig komma till toppen :)" 

Jag är mållös, hur kan man sjunka så lågt. 

Till dig som skrev dessa högst omogna kommentarer: 

Jag blev tillfrågad att berätta om stallgänget. När man snackar team så pratar vi om tränare, veterinärer, sponsorer, equiterapeuter, hovslagare, hästägare och hästskötare. 
Tjejerna i stallet är mitt stallgäng till vardags, mitt tävlingsteam består av mina tränare Anne Ström, Emelie Brolin och Lina Dolk, veterinär Axel Wallman, sponsorerna FF Fastighetsservice och John Deere Stigtomta, equiterapeut Anna Johansson, hovslagare Pelle Algotsson, hästägare som ger mig äran att rida deras fina hästar (För tillfället Sofie Berisson) och framförallt mamma som chaufför och coach, Lisa som hästskötare och pappa, mormor och hennes man som ekonomiskt stöd. Där har du mitt team. Men du kanske trodde att jag tränade för Elsa 10 år och hade Greta 6 år som beridare? 😉

Jag skulle inte kalla gänget för ett dagis, jag skulle kalla det en fantastiskt möjlighet att få umgås med barn och ponnyer, hjälpa dom att utvecklas, se framsteg, öva tålamod och pedagogik, ge fler barn chansen att få rida och framförallt att lära dom förmågan att hjälpas åt och förstå innebörden av teamwork redan från början. Lika mycket som jag ger dom får jag tillbaka. 

Om du, kära läsare som skrev denna kommentar själv satsar på en karriär inom ridsport skulle jag ändra min attyd omgående. Att se det negativa i saker och vara trångsynt tar dig ingenstans. Se möjligheter, ta alla chanser du får till att skaffa erfarenhet och att ge andra den, dela med dig av din kunskap och klanka framförallt inte ner på andra som också kämpar inom den här sporten eftersom att de flesta har det rätt tufft att få ihop det ekonomiskt. 

Nej, jag kanske aldrig kommer till toppen, det är få som lyckas. Men om jag inte gör det så är det iallafall inte för att Selma 4 år hade sin ponny uppstallad hos mig. 

Ett sista stycke innan jag går ut och trimmar Phaffe, du är aldrig anonym på internet. Det är inte särskilt svårt att spåra en IP-adress. Jag tror att du kan lista ut resten själv. 

Till alla er andra, TACK för att ni följer min resa med hästarna, ni är underbara 💝 Visa fler inlägg