Programridning hos Lina Dolk

Idag var det dags för programridning med Benny och Trusse. Båda två gjorde sina första program för i år så vi mjukstartade lite med en LC för Trusse och LA för Benny. Vi var lite osäkra på om det skulle gå att lasta  dom ihop men det gick jättebra och Benny såg nog nästan Trusse som en lillebror. 

Först ut var Benny och vi gjorde en väldigt bra framridning och ett bra program. Vi red på 67, 763% och jag är  nöjd med dessa procent. Mycket som klickade och det vi haft svårt med fick jag bra hjälp med av Carolina Mörk, som var domare. Inga direkta missar utan mer små detaljer här och där som kan bli bättre och lyfta poängen ytterligare. Slipa slipa!

Trusse gjorde förvånansvärt bra ifrån sig, han har tidigare haft svårt att koncentrera sig bland andra hästar och mest sprungit på tvären och skrikit som den unghingst han är men på sista tiden har han mognat enormt och kan verkligen komma till arbete och ha fokus på uppgiften nu. Jätteskönt att det funkar eftersom att det är det enda vi tränade på under förra säsongen. Nu kan han verkligen vara med och fightas i klasserna när detta har klickat! 69,074% med en miss i högergaloppen som drog ner till en 4 och en 5,5. Det är våran svåra del i det här men vi tränar på för varje dag och att han gick på nästan 70% för en sträng domare bådar gott. Jättefin prestation av Trusse tycker jag. Nöjd med dom båda två. 

Tävlingssäsongen 2016, here we come! 💎💯✨🔥 

Bandet till hästarna

Edvins band till ponnyer knyter sig starkare och starkare. Sist han red Trusse blev han rädd och ville inte rida mer. Min första tanke var att nu är det kört med hans ridkarriär, men efter bara några dagar så ville han följa med och träna och skrittade  Benny åt mig både innan och efter och satt snällt och tittade på medans jag red. Hoppas att det har håller och att han kan börja ta över mina ponnyer snart! 😉

Trippelträning

Idag tränade jag först med Vicke och Trusse för Anne och sen hade vi hästbytardag med laget. Spännande att rida varandras ponnyer! Tyckte jag lyckades rätt så bra med att rida deras hästar, supersvårt att bara hoppa upp och träna sådär på helt okända hästar.

Med Trusse fokuserade vi mycket på hans bjudning och på högergaloppen som vi har haft lite svårare med. På Vicke låg allt fokus på min koordination och jag var supernöjd efter det passet. Fick igenom det jättebra! Blev tyvärr inga bilder eftersom att mamma skrittade av Trusse då.

På bilden nedan sitter jag på Emmas ponny Sigge, Jonna sitter på Benny och Emma sitter på Jonnas ponny.  Även lite bilder på Trusse.

Planer

Igår fodrade jag vid halv 6 och det bar sedan iväg på träning med Trusse som ni redan sett bilder ifrån.
Hemma så red jag ett styrkepass med Nelson och trimmade dressyr med Vicke.

Idag var jag uppe vid 6 och blev lite firad, fyller nämligen 14 idag. Var trots det i stallet vid 7 och släppte ut innan jag för en  gångs skull åkte ifrån stallet och träffade en kompis i stan. Händer inte ofta 😉 Hjälpte Edvin med Trusse och promenerade Nelson när jag kom hem, samt mockade. 

Imorgon väntar lite jobb på Brolöten. Fick lugna tider, mellan 9-16 så jag behöver bara gå upp vid 5 imorgon så att jag hinner fodra, släppa ut och åka till Sparreholm där Brolöten ligger. Tar ca 40-50min beroende på vädret. Lovade Becca att trimma Beauty åt henne också eftersom att hon är utomlands.
 Nelson hade en lös sko som han tappade helt idag, såg det när jag nattade dom förut, så han får promeneras tills hovslagaren kommer. Benny och Trusse vilar och mamma står för Vicke imorgon.

 När jag är hemma från Brolöten ska jag packa och tvätta inför träning med 3 st på fredag. Först ska jag träna med Trusse och Vicke för Anne på Ålspånga Säteri, sen hem och byta till Benny, tillbaka till Ålspånga och möta upp laget för vi ska nämligen pröva varandras ponnyer. Riktigt spännande! 

Lördag är vanligt stalljobb och ridning hemma och på Söndag är det programridning hos Dolk för Carolina Mörk med Trusse (LB) och Benny (LA).


Uppe med tuppen

Imorgon ska jag vara i stallet vid halv 6 och fodra. Vid 6 är det frukost för mig och vid 20 över 6 är det dags för utsläpp. Vicke, Benny och Nelson ska ut medans Trusse ska göras iordning för träning. Halv 8 kommer mamma från jobbet och då åker vi direkt och tränar.

En morgon helt i min smak 💯💪

Igår, idag och imorgon

Igår motionerades alla 4a under dagen.

Mamma longerade Vicke inspänd, jag red ett muskelstärkande klätterpass på Nelson, Benny fick ett joggingpass och Trusse red jag ett dressyrpass på ute. Det ligger en sjö ca 20minuters skritt ifrån oss och framför sjön ligger det en stor äng så vi trimmade med sjöutsikt.  Ängen ligger ca 2-3 meter högre upp i förhållande till vattnet så utsikten blir perfekt. På somrarna är det en dröm att träna på sjöängarna när solen är påväg ner. Det ska ridas med stil 😉 

Idag red jag bara Trusse och vi tränade lite på sjöängarna idag med fast kortare än igår. 

Imorgon  ska vi åka till ridhuset med antingen Benny eller Trusse, vi väntar fortfarande på ett besked om helgen som avgör vem av de som får äran. Vicke ska ridas hemma, trimma lite dressyr. Tänkte ha med bommar i arbetet om underlaget tillåter. Nelson hade en lös sko som måste slås på igen nu i veckan.

Visa fler inlägg