Outfit Benny

Joggade Benny kvart i nio i morse och här är hans outfit för dagen. Nu är det dags för Vicke (Longering) och Nelson ska skrittas.

Schabrak: Showmaster
Bakskydd: Jacson
Lindor: Kyro Ridning Gear
Lindpaddarna han  hade under är ifrån Back On Track.
Sadeln är ifrån Prestige och Tränset från PS med nosgrimma från Dyon.

Nybyggets Ridläger

Fick en fråga för ett tag sen angående nybyggets ridläger där avsändaren sett i tidigare inlägg att jag varit där för några år sedan och undrade om jag skulle dit i år.

Ja, det stämmer att jag varit där. Var där första gången när jag var 8 och har efter det varit där 5 år i rad. Har dock inte varit där de senaste två åren och kommer tyvärr inte vara där i år heller, men jag rekommenderar starkt Nybygget till er som funderar på att åka på ridläger i år. Skulle själv säga att de har väldigt bra ledare, ett väl fungerande upplägg, händelserika dagar med både ridning, teori och aktiviteter, välridna ponnyer, mycket att göra utöver hästarna, man får testa på bland annat Working Equitation och Handy Horse och det är väldigt bra mat. Boendet är fint, otroligt lärorika lektionen, bra stämning och trevliga människor. Överlag är det ett komplett ridläger som jag starkt kan rekommendera till er. Staffan och Åsa som äger Nybygget är väldigt omtänksamma människor som sköter det så himla bra. Jag har varit supernöjd över mina vistelser där i alla fall, annars åker man inte dit 5 år i rad, right? 😉 

www.nybyggetsridlager.se

Långa dagar

3 extremt långa, men roliga, dagar i sträck fullproppade med hästar. Gud vad jag älskar lov! 

Idag har varit en väldigt lyckad dag och jag går och lägger mig med en otroligt bra känsla i magen.

Inledde dagen med dubbel morgonträning med Nelson och Vicke på Annes ridbana. Vi red  Nelson själva och Vicke gick för Anne. Båda hästarna gick super och det har gått så fort framåt och blivit så himla mycket bättre med båda två på sista tiden. Guldstjärna till oss! Vi jobbar vidare mot våra mål!

När vi kom hem hann Nelson med en vilopaus med lite mat innan det var dags att åka vidare till Hölökliniken för återbesök. Lite nervöst att åka dit, men som tur var åkte vi därifrån med ett leende. Nelson är frisk! Veterinären tyckte att han var väldigt mjuk och fin i ryggen, där han var väldigt roligt spänd och hade ont första besöket, och han tyckte att Nelson rörde sig positivt och betydligt bättre. Han var inte alls halt på varken böjprov, longering eller på rakspår. Veterinären sprutade honom i båda bakknäna för att hjälpa honom att bygga upp ett skydd mot det som gjort ont och för att det lilla sista ska läka ordentligt. Så man kan säga att det mest är för säkerhets skull. Men han är som sagt friskförklarad nu och jag hoppas att vi aldrig behöver åka dit med honom igen. Han fick stå på box idag och vila benet med endast 2 promenader under eftermiddagen men imorgon får han gå ut som vanligt så skrittar jag en runda i skogen på honom.

Bara 20 minuter efter att vi kommit hem från Hölö så kom equiterapeuten, Anna, och tog itu med porslinshästen Benny som gör sig illa för minsta lilla. Det går tyvärr snett ibland när Benny är 21 i kroppen men 4 i huvudet. Nu hade han ju som ni vet gjort något i hagen och det visade sig att det satt i korset på höger sida så han blev behandlad där. Vi skulle ha tävlat i Mjölby nu i helgen men såklart så går Bennys bästa före allt så vi ställer in och satsar på nästa tävling istället. Han måste få ordentligt med tid att återhämta sig och jag vill inte heller ge mig ut på banorna om jag inte är säker på att vi kan prestera och göra oss själva rättvisa. Nu har vi i alla fall bokat en tid hos tandläkaren på Hölö åt Benny för en vanlig check så att allt är som det ska. Bäst att passa på att fixa allt i samma veva så är han ännu mer fit for fight sen! 

Fixade mockningen, kvällsfodringen, städade sadelkammaren och gjorde iordning en massa utrustning innan jag avslutade med en springrunda. 

Bra dag!

Grym dag

Dagen började med en liten sovmorgon innan jag gick ut i stallet och motionerade 3 hästar ihop med mamma. 

Nelson gick ett dressyrpass med bommar och han skötte sig fint.
 Sen longerade jag Vicke över bommar och även han skötte sig bra. Kul att se hur positiva dom blir av att ha bommar med i arbetet!

Mamma promenerade Benny innan hon åkte till jobbet.

Mockade och fixade stallet innan jag åt mysig våffellunch hos grannen sen åkte jag till Brolöten. Var här runt 4 och jobbade fram tills 7, då hjälpte jag Becca med Beauty. De körde lite bommar dom med och avslutade med några språng. Jättekul att få hjälpa till lite. Inte särskilt bra bildkvalitet i det här inlägget..

Imorgon jobbar jag under dagen, klockan 13:00 kommer mamma hit med Trusse så ska vi träna för Emelie.

Dagen

Var i stallet vid 06:15 imorse och fodrade, packade ihop lite saker och pysslade om Trusse medans mamma mockade och fixade kvällsfoder innan det bar av mot Hallstahammar! Fokuset låg på att hitta en bra framridning som passar Trusse och det tycker jag att vi fixade bra. Vi fick ihop ett bra upplägg som känns utmärkt för Trusses del. Skönt att ha struktur att hålla sig till alla tävlingar framöver. Att det sen kan hända saker inne på banan som drar ner på dagsformen är en annan historia. Vi åkte i alla fall hem med ännu mer motivation och nya ambitioner i bagaget. Kul! 

Vi var hemma igen runt 3 och jag hoppade direkt upp för att jogga Benny. Tyvärr har han trampat snett i hagen idag  så han får några dagars promenad för att återhämta sig.

På Vicke tog vi en sitsträning, dvs att mamma longerar honom inspänd med gummisnodd medans jag sitter i sadeln utan stigbyglar och tyglar. Syftet är att bara kunna hålla fokus på sin egen kropp och förbättra sin sits, bygga styrka och muskler samt att förbättra balansen. Supernyttig träning som jag definitivt måste göra oftare.

Nelson är värd en guldstjärna efter dagens träningspass! Wow vilken ponny, så fräsch och framåt. Jättekul att se! Han hade snygg nacke, bra bärighet, massor av power och väldigt aktiva bakben. På tisdag är det återbesök på Hölö och sen ska vi trappa upp träningen ytterligare ett snäpp. Snart så är vi fit for fight, en diamant håller på att slips.


Imorgon får jag sovmorgon till 8 innan jag ska rida lite och fixa stallsysslorna. Runt lunch drar jag vidare till Brolöten för att jobba tills söndag eftermiddag. Work work 🙌

Påskfirande och tävling

Idag har jag firat påsk med familjen och bitar av släkten under eftermiddagen så nu har vi det överstökat för i år så kan jag flytta ut i stallet igen 😉

Har badat och pysslat om Trusse nu under kvällen och imorgon vid 8 rullar bilen mot hallstahammar! Det är en andra chans att kvala till USM och vi ska som sagt testa ett nytt sätt att rida fram på. Vi måste hitta det upplägg som passar honom bäst och då är det viktigt att man provar sig fram och inte är rädd för att ändra saker som kan göra resultaten bättre. 

På lördag och söndag ska jag jobba lite på Brolöten och så kommer det en planering för hela påsklovsveckan under helgen. Så skönt med lov, nu kan jag  jobba i stallet hela dagarna!

Tävlingsresultat

Vi fick ihop 62% efter en runda utan större missar förutom en liten skitryttarmiss som orsakade travavbrott i galoppen. Tyvärr seg bjudning som försämrade resultaten igenom hela rundan, men eftersom att vi håller på att ta fram ett bra framridningsprogram till Trusse så får vi prova oss fram för att se vilken framridning som ger bäst resultat på banan. På fredag har vi en ny chans i hallstahammar och ska prova rida fram på ett annat sätt då.

Dagens träning med Vicke

Mamma hämtade mig i skolan idag så jag kom hem jättetidigt! Väldigt skönt, önskar att det fanns bättre bussförbindelser. Som tur är så drar det ihop sig mot påsklov, något jag ser fram emot något otroligt. Kommer komma en planering för från tors 24/3 tills sista påsklovsdagen. Ska även passa på att säga att inlägget om Trusses tävling är försenat, de schemalagda inläggen kommer inte ut som de ska men jag fixar till det imorgon så kommer det ut så fort jag har tid under dagen.


Och så kommer vi till träningen då. Vi har haft fortsatt fokus på min sits och mina signaler till hästen, och det har gett resultat. Jättekul att se och känna att slit lönar sig. Nu är jag ännu mer motiverad att jobba vidare. 

Rocka Sockorna

Idag rockade Nelson sockorna på träningspasset för att stödja människor med Downs Syndrom och för att visa människors lika värde. Jag hoppas att det är fler än vi som rockat sockorna idag, och om det är någon som vill dela med sig av en bild eller en text så kan ni alltid skriva till mig på DM på Instagram (Heter noraalunddressage där) så kan jag kanske ta upp lite bilder i ett inlägg sen.

#rockasockorna ❤

Visa fler inlägg