Stress stress stress

Oj vilken skillnad det blev när skolan började igen! Proppproppfulla dagar, mycket i skolan redan nu, 5 ponnyer, stallet, bloggen mm. Mycket, tex kompishäng, blir bortvalt och hästlivet kommer framför. Som tur är så har jag så bra kompisar att dom förstår att jag inte får så mycket tid över, och när jag får en liten stunds tid över så går den åt till att vila en liten stund extra. 

Det jag menar är att bloggen blir lite försummad under dessa dagar, det blir liksom sist prioriterat. Jag vet hur gärna ni vill ha inläggen, och ni ska veta att jag anstränger mig för att hinna med bloggen men vissa dagar brister det helt med bloggandet. 

Men nu tänkte jag ta lite som har hänt på dessa fyra dagar utan Blogging. Nelson har blivit vaccinerad för några dagar sen. Han blev lite svullen på halsen efter sprutan så han vilar några dagar tills svullnaden gått ner. Han blir lite bättre varje dag och det är skönt att se. Benny var iväg och tävlade sin första tävling sen skadan idag, en Lätt A:1 i Örebro. Det kändes bra l början, men sen blev det strul med tiden och domaren ropade in mig på banan tidigare än vad min starttid egentligen var, så jag fick 10minuters mindre ridtid, vilket självklart kostade då jag aldrig fick igenom honom det där sista. Han var i två delar under programmet och poängen speglade den dåliga ritten. Blir så besviken när jag vet att vi fått 67% i detta program tidigare och när jag vet att vi kan! 

Well well, nya tag tills elitserien som startar nästa helg!

Apropå elitserien så har jag nu fått hem mina nya PS Of Sweden grejer, bilder kommer! 

Flugägg Fakta

Ni kanske har sett dom gula små prickarna på vissa hästars ben? Dom sitter hårt och går inte bort av vanliga borstar. Det är flugor som lagt ägg på hästens päls, och det är vanligt att hästar som går i högt gräs har flugägg. Det är viktigt att man tar bort dom, annars kan hästarna klia sig på ett område med flugägg och eftersom att hästar kliar sig med tänderna kan flugäggen hamna i magen. Då kan dom kläckas och då får hästarna mask i magen. Det är bra om man tittar igenom hästarna en gång om dagen och skrapar bort flugäggen med en ryktsten.

Kurs

Jag och Nelson är på kurs hos Karin Öljemark! Idag börjar andra dagen. Det blev supersent igår kväll så jag bloggade inget då och det kommer antagligen bli sent ikväll med men det finns WiFi på anläggningen så om jag får tid över så bloggar jag!

Hur söt får man bli? 😍👇

Skolan

Som rubriken lyder: nu drar skolan igång igen. Jag började åttan igår, fast egentligen så ska jag börja sjuan men jag började ett år tidigare när jag var liten. 

Men det jag ville säga var är att det kommer bli svårt att blogga så mycket som jag gjort under sommaren, men jag ska försöka hinna med 1-3 inlägg om dagen,och lite fler på helgerna. Det kommer ett inlägg ikväll om vad ni missat på de tre dagar jag inte bloggade.

Benny i rosa

Jag hade tänkt gå upp tidigt idag och rida Gin när solen var på väg upp,men det blev en väldigt kall morgon (9°...) och dessutom ganska tråkigt väder så jag tar honom runt åtta tiden efter att jag morgonfodrat. 

Helhelg på Brolöten

I helgen har jag varit på Brolöten och hjälpt till. De har haft tävlingar där så det har varit full rulle. Jag har varit dörröppnare, protokollspringare och hästskötare, även lite fotograf 😉 Vanligt stallarbete varvat med att vara funktionär.
Joggade även Beauty till Becca som inte vann det. Hon var väldigt mjuk och fin och väldigt framåt även fast jag red utan sporrar och spö så det var kul!  Gjorde lite fattningar, flyttade lite för skänkeln och böjde igenom henne i sidorna på volter. Red i en lite lägre formså att hon fick sträcka ut ryggen ordentligt.
En bild jag tog på Emelie och Hotshot.   

Mer om Trusses tävling

Oj oj oj! Mycket nytt blev det för Trusse igår. Vi debuterade både att rida två klasser på en tävling och Lätt B. Egentligen är han inte riktigt redo för Lätt B än men vi ville mest se hur han reagerade med att först tävla och sen gå in i trailern, sova en stund och sen kunna tävla igen! Vi gjorde det även för att förbereda honom inför kvalitetsbedömningen i september, mer om det i slutet av inlägget. 
I Lätt C gjorde Trusse sin bästa runda någonsin, han var så koncentrerad. Även fast en massa hästar gnäggade hej vilt så kunde han koppla bort det och koncentrera sig ändå, något han som hingst har jättesvårt för, särskilt när han är så ung. Det var dessutom framridning precis bredvid tävlingsbanan och hästar i hagarna runt om kring, något han bara varit med om en gång tidigare och då stod han på bakbenen i alla hörnen. 
Jag blev iallafall supernöjd med ritten,den var stadig och fin och bra vägar, och det resulterade i 65,915% och en tredje plats utav sex startande! Och den hästen som vann var en gammal läromästare som gått FEI klasser så det är ju självklart att lilla Trusse inte kan mäta sig med den. Men vi fick i alla fall rekord procent och det är jag supernöjd över.
I lätt B var han lite trött vilket är helt förståeligt då det är första gången han går dubbelklasser och vi fick därför några stora missar i galoppen, vi fick 58% men jag är jätteglad över Trusse ändå, han har gjort en jättebra prestation! Det är så skönt att se att han blir lite bättre hela tiden. 
Och mer om kvalitetsbedömningen då. Det är som ett slags test där man bedömer hans kapacitet och hans kvalitéer. Han ska löshoppas, ridas, visas för hand och veterinärbesiktas. Detta kommer att ske i september, den sjunde eller sjätte, minns inte riktigt just nu. Men det kommer självklart komma mer resultat och så därifrån när det är aktuellt.Visa fler inlägg