Phaffes framtid

Phaffe är en riktig projektponny och det visste vi när vi köpte honom. Det tog lång tid att bygga kondition, muskler och få upp honom i hull. Det är inte förens nu som det faktiskt går framåt. Han fick en lite lugnare period några veckor efter att Lina haft honom i träning men nu är vi i full gång igen. 


Vi varvar konditionsträning med dressyrpass och gymnastikhoppning och det känns riktigt bra just nu. Han är väldigt påverkbar i ridningen och man slipper dom här stora missförstånden och fighterna man hade i början. Han gör allt med glädje och han gör alltid sitt bästa för att förstå vilket gör att träningen går så mycket enklare för han vill verkligen lära sig mer. 

Jag har hittat massor av knappar i ridningen och när vi börjar förstå varandra och hur vi funkar kan man jobba som ett team på ett annat sätt än vad vi gjort innan. 

På tävlingsfronten har vi verkligen gått efter "skynda långsamt" då alla domare och tränare som sett oss haft tron att så fort det släpper kommer det gå fort framåt. Därför har vi låtit träningen ta tid och lägga tävlingen lågt. I år så är mitt mål att rida några LB till på 65-70% och starta LA på 63-67%. 

Jag ser väldigt mycket fram emot vinterträningen för då kommer vi  verkligen kunna marscha på med stora steg framåt. Våren 2018 kommer inledas med någon La-Lag13 beroende på hur träningen har gått men sen är min plan att kvala nationellt vilket är regional LaP1 på över 62% två gånger. Förhoppningsvis sätter vi dom relativt fort så att man kan börja nosa lite på nationellt. 

Allt detta är ju såklart beroende på hur träningen har gått och hur vi utvecklas som ekipage, men som Peder Fredricsson säger så ska man alltid våga satsa högre än man tror är möjligt. Därför tror jag att vi kommer till SM tillsammans. Tills nästa år blir kanske lite tajt, men 2019 kommer ni att se oss där. Det skulle vara så himla coolt att få hem en ponny som är ett så pass stort projekt och matcha den till ett mästerskap. 

Phaffe, vi tror på dig ❤️