Sista dagen på championatet

Sista dagen var betydligt bättre än första dagen, okej, vi låg lååångt ifrån vad vi egentligen kan visa men fortfarande bättre. Även poängen blev bättre men som sagt långt under våran nivå. Tråkigt när man inte får visa vad man går för. Nu har vi lagt om planen lite för hans kommande tävlingar och liknande så att det passar bättre med hur han går för tillfället. Allt ska ses ur utbildningssyfte.

Nu infinner jag mig i vackra Kroatien med familj och vänner, på söndag får jag rida igen.

Stort grattis till Sandra Andersson Wickström som vann med russhingsten Matteus. Roligt ändå att vi kunde hålla segern inom rasen.

Vi hörs igen om några dagar 😊

Snabbt inlägg

Nu ska jag bara snabb-blogga lite innan vi checkar ut från hotellet och åker till tävlingsplatsen.

Trusse verkar lugn och har fått frukost så vi ska promenera honom lite när vi kommer fram.

Har verkligen ingen uppfattning om hur det kommer att gå idag men det kan ju knappast gå sämre 😉🙄

Nya inlägg kommer i eftermiddag/kväll.

Trotsålder

Nähäpp hörni, vi fick verkligen inte till det idag. Vet inte riktigt vad som hände egentligen, framridningen gick bra och allt var som vanligt tills vi skulle in på collecting ring. Då var tydligen staketet JÄTTEläskigt, och inte blev det bättre inne på banan heller, snarare helt tvärt om. Det var definitivt inte lättridet idag med en häst som bara kastar sig och skyggar för staketet samt fryser fast i marken totalt. Jag valde att bara släppa alla förhoppningar jag haft för denna helg och istället behålla tålamodet och lungt och beslutsamt göra allt jag kunde utan att bli frustrerad.

Jag fick massor av fina ord av de människor som sett oss på både framridningen och tävlingsbanan, bland annat att Trusse hade enorma kvaliteer och att jag tog mig igenom det hela på ett proffsigt och bra sätt. Domaren skrev i hans protokoll att jag kämpade väl och att jag utförde det så gott jag kunde.

Han är inne i sin trotsiga femårsperiod just nu då han testar mig på diverse olika sätt och jag försöker bara att se det som en del i hans utveckling trots att det är skitsurt att sitta på ponnyn som kvalat in på högst procent av alla i hela klassen och sen inte få ut nått av allt jobb man lagt ner. Han har levererat klockrent hela sommaren så hans trotsighet kom lite som en chock efter en period där han gått som på räls, men det är sånt man får ta med unga ponnyer. Det är ju trots allt ett projekt jag sitter på och inte en fullt utvecklad och färdig ponny som går stadigt hela tiden.

Vi funderade ett tag på att åka hem igen redan nu ikväll men tack vare otroligt trevliga människor här på tävlingsplatsen fick vi möjligheten att rida honom på collectingring samt runt hela banan nu under eftermiddagen. Jag red fram på vanliga framridningen och därefter på collectingring och runt banan tills allt kändes superbra och alla spänningar var släppta. Nu hoppas vi bara att det håller i sig tills imorgon.

Han är hursomhelst ursnäll att ha med sig på meetings. Lugn i boxen och installerar sig bra, äter, dricker och kissar utan problem så det är inga problem alls.

Imorgon fodrar Ami och så ska vi mötas här på hotellet och äta frukost vid åtta. Därefter ska Trusse promeneras, jag ska putsa iordning hans grejer och dona lite och sen rider vi vid lunchtid. Vi hoppas på bättre resultat imorgon!

Jag är iallafall stolt över min insats som kunde behålla lugnet och bara ta mig igenom programmet med de åtgärder som gick att tillta. Har sett många gånger då ryttare tillslut tappat proffsigheten och låter frustrationen ta över och ilskan går ut över hästen och så ska det ju inte gå till. Problem ska lösas på korrekta sätt. Ja, en viktig start gick åt helvete men ur det måste man se att han har ju faktiskt en framtid framför sig och även om vi gjorde en bortkastad start idag så måste vi ta igenom detta för hans utbildning och framtida ryttares skull. Då passar det sig helt enkelt inte att bli arg. Dessutom sjukt oproffsigt att låta ilska ta över.

Vi tröstshoppade lite på Vetlanda Hästsport, ett par sporrskydd och en nummerlapp till schabraket från Kingsland fick det bli. Lite sånt som är bra att ha.

Nu har vi ätit middag på Bar&Ät här i Vetlanda och tar nya tag inför imorgon, och med det säger jag godnatt 💕

På väg in i boxen! Fler bilder på gång
Championatrosett!

Mot Vetlanda

Nu sitter jag, mamma och Trusses ägare Ami i bilen på väg till Vetlanda med drygt 40 minuter kvar. Klockan är strax efter sju och vi åkte hemifrån vid halv fem ungefär så det blev en väldigt tidig morgon idag. Trusse har bara åkt såhär långt en gång i livet tidigare men vi valde ändå att låta honom få en natt hemma innan tävlingen med ordentlig sömn. Inatt kommer han att få sova i en box på anläggningen. Jag joggade honom lite igår och då kändes han jättefin och jag fick verkligen en bra känsla. Har dock träningsvärken från helvetet sen ett fyspass i skolan men klarade jag av att rida igår så kan jag definitivt göra det idag med, får bara tänka bort det helt enkelt. 
 
Jag har ätit mackor och oboy i bilen och så får jag äta nån lunch när jag ridit klart och Trusse är installerad i boxen.
 
 
Igår kom världens finaste mamma hem med nya vita ridbyxor och ett nytt vitt schabrak till Trusse som vi ska inviga idag. Jag hoppas att det ger tur 💪
 
Ni får en till uppdatering ikväll med lite resultat samt fler bilder. 
 

Rolig vecka

Denna vecka har verkligen varit jätterolig! Hästarna går bra nu och det händer saker hela tiden. Från igår till idag har vi varit på klassresa med alla niorna från kunskapsskolan och vi har verkligen haft superkul. Att få umgås med alla fina vänner är guld värt, tror aldrig att jag haft ett så bra squad som nu 😉 Är lyckligt lottad när det gäller kompisar 🙏🏼 Mamma longerade Phaffe igår och idag ska hon promenera Trusse. Jag sitter och väntar på bussen just nu för att få komma hem, har en massa packning och tvättning att göra. Tidigt imorgon styr vi mot Vetlanda och det efterlängtade championatet som vi tränat så hårt för. Måste tvätta både mina kläder, tävlingskläderna och en del grejer till Trusse samt att jag ska putsa och packa allt. Ikväll ska Trusse även få ta ett bad. Allt måste vara klart ikväll så att vi har så lite som möjligt att göra innan vi åker imorgon. Pappa ställer upp och tar in hästarna imorgon kväll eftersom att vi kommer bo över i Vetlanda under helgen och därför måste allt vara helt förberett med kvällsfoder, vatten, höet och mockning då pappa inte är särskilt insatt i vad hästarna äter och så.

På söndag kväll när vi kommer hem ska jag rida Nelson och på måndag ska Nelson och Phaffe ridas. Trusse kommer att få en veckas vila efter championatet.

På tisdag eftermiddag drar jag och Lisa till efterlängtade Kroatien och stannar tills på söndag 😍🌴✈️ Hur härligt?

Min fina pojke 💕 Vi ska allt visa vad vi går för 💪🏽
Trusse och jag omväxlade med lite hoppning i onsdags. Jag försökte spöka ut dom lite men inte brydde sig han om det 😹
Från kvällsträningen i måndags 🌹

Två superträningar

Både Trusse och Phaffe var i ridhuset igår och tränade dressyr. Är jättenöjd över bådas insats och jag känner själv att vi blir bättre hela tiden.

Phaffe outfit:
Lindor: Showmaster
Schabrak: Hööks

Trusse outfit:
Lindor: Event
Boots: Eskadron
Schabrak: Hansbo

Jättedålig bildkvalité i ridhuset tyvärr 😩

Tävling i Eskilstuna

Tävlingen i lördags gick inte riktigt som planerat som många av er redan sett/vet, särskilt ni som följer mig på Equipe borde ha förstått att något gick snett. 59,8% i en LB är verkligen under min och Trusses värdighet, han har levererat rundor på mellan 65% - 70,5% hela sommaren plus 63% i La-debuten så lördagens resultat kom lite som en chock tyvärr.


Han var extremt trött/seg och helt utan power genom hela programmet och vi fick en stor miss i galoppen som drog ner oss på 2or och 4or. Trots att han hade åttor och sjuor i protokollet så hjälpte det inte så mycket då dessa låga siffror drar ner en hel del. Lyckligtvis hade jag ett fint lag med mig att stötta upp min och Trusses dåliga dag på så det ledde iallafall till lagvinst i första omgången.

Vi tar helt på oss allt som hände i lördags då vi borde sett ett mönster tidigare. Redan på tävlingen i Boxholm då han debuterade La var han ovanligt trött på tävling vilket resulterade i ett avbrott i galoppen. I vanliga fall brukar han alltid showa loss, hingsta sig, vara otålig och bankig samt skrika en hel del, men i Boxholm var han tyst, snäll och inte hingstig alls. Samma sak hände nu i lördags, inte hingstig över huvudtaget utan bara lugn. Jag har under hela sommaren joggat honom 10 min hemma innan tävling då det har hjälpt honom massor rent fokusmässigt. Till och med på Gripenmeetinget då han tävlade tre dagar i rad joggade jag honom varje morgon och ändå var han superhet på tävling. Nu verkar det som att han mognat ytterligare och kommit till en ny fas i sin tävlingskarriär, där han inte längre behöver joggingen. Han blir helt enkelt för trött. Nu har vi tittat över hans vanor innan tävling och kommer därför göra en del ändringar inför helgens ungponnychampionat. Kändes lite surt att sista starten innan championatet gick åt skogen men vi fick till en grym träning idag så förhoppningsvis klarar vi av att ta oss hela vägen till våra mål i Vetlanda i helgen.

Från vänster: Jag och Trusse, Lagledare Maggan, Emma och Bubblan, Nadine och Chilli, Emelie och Freddy.
Inridning till prisutdelningen.

Tidplan imorgon

Imorgon tävlar jag första omgången i Div 2 med Trusse! På eftermiddagen ska jag fara till Stockholm med en kompis för att se William Spetzs föreställning. Kommer ha tid att blogga mer på tåget imorgon så det blir bara kort idag.

Tidsplanen ser ut såhär:


Mamma mockar, släpper ut och fodrar

05:00 Upp och hoppa! Packa till Stockholm, göra mig iordning, packa mina tävlingskläder, sätt upp håret i tävlingsknuten, äta frukost och se till att Trusses pass kommer med
06:00 Sadla Trusse och jogga honom
06:30 Putsa Trusses träns, sadel och mina stövlar
07:00 Packa schabrak, padd, lindor och allt annat in i skåpet
07:30 Bada Trusse, reda ut man och svans, olja hovarna, torka ur näsan och ögonen
08:00 Linda benen, sätta på boots och transportskydd samt byt till transportgrimma
08:15 Fläta manen, på med täcke, sista checken så att allt är med och är snyggt iorndning. Packa in allt i bilen
Ca 08:45 Åker

Visa fler inlägg