Regnet stoppar inte oss 💪

Igår stod regnet som spön i backen, men det hindrar inte oss! Först ut var Vicke som fick sig en uteritt i skogen. Mamma gick med och tog med sig en av hundarna. När jag kom tillbaka till stallet var jag dyngsur ända in på kroppen så jag sprang in och bytte byxor, tröja, strumpor, jacka och skor medans mamma gjorde iordning nästa häst. Gin joggades med snodd på. Fin i traven men lite seg så då tog jag till ett litet knep 😉 jag red ut på åkern där det är superhögt gräs och då minsann så fick han världens steg! Galoppjobbet var super fint. Under tiden fixade mamma stallet med mockning osv. När jag kom tillbaka med Gin så smörjde jag igenom alla sadlar och träns och sen hjälptes vi åt med att mocka kaninburarna.


Fit for fight! Säger Vicke
Gin

Gin, min själsfrände

Min prins. Vilken resa vi har haft, men här slutar den. nu ska du få flytta till en ny familj. Tänk att vi tog oss från LC till nationell LA och Msv B på  två år. Tänk att vi tog oss från att ligga sist i alla rankningar, till att bli Sveriges 4:e bästa B-ponnyekipage i Regional LA. Tänk att vi åkte ner till Derbyt för att få erfarenhet av stora meetings, och vann Bfinalen. Tänk att vi åkte ner dit året därpå igen, och vann de två kvaldagarna och placerade oss trea i A finalen. Tänk att vi vann DM, tänk att vi låg toppade etta i Sörmland både 2013 och 2014. Tänk alla de misslyckade gångerna när jag smällt i backen under våra träningar i NH, frihetsdressyr och tricktränkng. Tänk er känslan när vi klarade det. När vi lyckades hoppa 70cm barbacka, utan hjälm och träns, och när han äntligen lärde sig att stegra på kommando. När han lärde sig att följa efter mig så jag kunde ha honom lös med mig på promenader och joggingturer. När han äntligen förstod det här med att räkna och skaka hov. När jag hade så mycket tillit till honom att vi kunde skena fram över åkrarna i hisnade fart, och att jag ändå kände mig trygg. Och den gången när vi lyckades komma över en 110 oxer i skogen.  Tänk att jag fick göra den här resan, och tänk vilken dröm det har varit. Tack för allt Gin.

Under detta år kommer du att skrivas över, och inte längre vara min. Det kan jag aldrig för mitt liv föreställa mig. Han är min ögonsten, min diamant. Ingen kan ersätta honom.

TÄVLINGSRESULTAT+BILDER

I söndags (igår) tävlade jag tre ponnyer, som ni vet, och det blev en väldigt lyckad dag!
 
Trusse vann sin allra första dressyrstart, vilket var väldigt oväntat och inte alls planerat. Han skötte sig utmärkt för att vara 4årig hingst på sin första tävling. Vi fick 60% och vann Lätt C.1 bland B-ponnyerna med 2% marginal till den andraplacerade. Supernöjd över Trusse och han presterade långt över förväntat. Fick även fina lovord från domaren om att detta var en ponny för framtiden och att han kommer att ha massor mer att ge när han blir äldre och mer van. Alltid superkul att få höra, och ungponny-SM känns allt mer rimligt för Trusses del. Hans protokoll var en blandning mellan 6:or och 7:or och två treor då han inte riktigt hade psyke till att stå still i halten då det fanns så mycket spännande att titta på hehe... men när vi jobbat bort de där treorna och får sexor istället så har vi 64% och ett SM-kval.
 
Näst ut var Vicke som gjorde en grym framridning! Dock lite seg, men stadig form och helt underbara galoppfattningar! Jag och Vicke passar egentligen inte så bra ihop, jag är inte ett stort fan till den typen av ponny direkt, så jag tycker kanske inte att det är sådär superkul utan jag brukar ha ganska svårt för att rida Vicke så detta var ett enormt framsteg för både mig och Vicke och plötsligt kändes det lite roligare med honom. Eftersom att Vicke är mammas ponny så är det mest hon som tränar honom, och vår plan är att hon ska träna honom så att han blir fin och lätt att rida och så tävlar jag honom då och då. Väl inne på banan sen så va han lite ostadig, ibland "vanlig" form och ibland slog han sig fri nedåt, men även det är ett framsteg! Att han går ur form nedåt istället för uppåt och spänna underhalsen som han alltid gjort tidigare, nu jobbar vi på att han ska komma ner med huvudet istället för  att dra upp det när det blir jobbigt. Han var lite seg även inne på banan, och så var det väldigt varmt så han blev lite trött och orkade inte riktigt kämpa hela vägen. Han fick i alla fall 60% han med, dock räckte det inte till placering, men för Vicke själv var gårdagen en seger! Så många framsteg på en tävling. Superkul!
 
 
Sist ut var lille Gin som fick börja sin tävlingsdag med ett ärevarv. Trusse hade redan gjort sin prestation och vi tyckte inte att det var någon idé att hålla honom kvar på tävlingsplatsen längre än nödvändigt så han fick åka hem då hans ägare körde honom både dit och hem. Så istället fick Gin ta emot hans pris som var ett vitt schabrak från Hööks, rosett, plakett och en fin bukett. Efter ärevarvet red jag runt lite i collecting ring, då jag ridit fram innan. På tal om framridning så var den jättefin. Gin var stadig i formen och jag kände att jag hade bra koll på armar och ben. I collecting ring skrittade jag mest eftersom att jag inte såg någon anledning i att bara rida runt på måfå eftersom att han skött sig så bra på framridningen. Inne på banan så började vi med en liten miss. Vinglig uppridning med seg igångsättning efter halt-hälsning. Det drog ner till en 5,5 vilket  egentligen inte är acceptabelt för mig och Gin på Lätt B-nivå... Resten flöt på bra utan missar, en stadig runda med väldigt fint galopp-program. Det ledde till 67% och SEGER med hela 4% marginal till tvåan. Gin fick sig ett ärevarv  till. Denna gång fick vi ett marinblått schabrak från Gold Medal med klassens sponsors logga, en tävlingsmapp från Agria (Rekommenderas starkt!! Har den till alla mina hästars papper och pass och är supernöjd), rosett, plakett och bukett.
 
 
Är grymt nöjd med alla tre, och med mig själv. Men jag rider alltid bäst med många ponnyer med på tävlingen! 2 vinster av 3 möjliga är inte dåligt! Och Gin gjorde ytterligare framsteg med att få tillbaks tävlingsgnistan: han showade loss på ärevarvet och var mycket mjukare och inte alls lika spänd som sist. Här får ni lite fina bilder som duktiga Linnea Philipsson tagit.
 
Älskar denna bild så innerligt mycket!! Fina fina Trusse.
Och denna busblick alltså... Så gullig

Fina Gin som börjar hitta gnistan igen.
Fråga inte ens vad jag gör med armarna, och mitt face behöver vi inte heller kommentera... Titta bara på den fina ponnyn helt enkelt!!
Prisdags! Till vänster i bild (Med ryggen emot) har vi domare Anneli Swärdh.

Äntligen får man springa iväg!
 

Så fina rosetter! Härligt med stora och rejäla, inget smått och pluttigt här inte.
En liten klapp är man värd <3
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg