Full fart

Igår reds alla fyra ponnyerna, idag red jag Phaffe och Trusse samt mockade för att sen fara vidare till 6-årskalas hos grannen innan jag åkte vidare till Flen på en snabbvisit som inte blev riktigt som det var tänkt 😁

Imorgon ska Trusse ridas ett dressyrpass hemma och på kvällen ska Phaffe och eventuellt Nelson åka till Lina och träna.

Nästa helg är det både hopptävling och dressyrtävling men mer om det senare. Under nästa vecka ska vi även boka in en träning för Emelie med Benny, en dressyrträning för Anne med Trusse och en hoppträning för Anne med Nelson. Kul kul! Det har varit ett tävlingsuppehåll nu ett tag så det ska bli kul när det drar igång igen. Nelson ska få åka på både hoppning och dressyr, Trusse och jag har några fler mål vi ska uppnå tills hösten som vi ska åka runt och fixa och Benny ska få starta en hel del LAP1 och även nån regional FEI. Trots att vi är kvalade nationellt så kommer vi inte att starta nån nationell för hans skull, målet var att kvala och det gjorde vi. Som det ser ut nu så kommer vi även att få rida några omgångar ur eliserien i år också. Bland annat en P1 i Rappestad (? Om jag inte minns fel) och en FEI Inledande i Mantorp. Vi kommer inte att ta med honom till mittenomgången som går ända i Grums. Förra året åkte vi dit med honom men nu är han så gammal att vi vill bespara honom den långa resan med övernattning och så. Hans maxgräns går väl vid ca 2h bilresa nu för tiden. Förhoppningsvis kommer jag kunna åka med lagkompisarna till Grums ändå fast utan ponny det här året.

Världens snällaste barnponny

I måndags kväll fick Nelson agera barnponny åt Daisy när det var dags för hopplektion. Nelson är riktigt bra att träna på för så länge man har farten så hoppar han allt. Duktiga var dom båda två!

Alltid lika glad när barn rider
Travar snällt
Oxer på 65cm
Älskar att kvällsträna på gräsbanan
Daisy valde outfit, självklart blev det Glööckler!
Busblick! 😍
Första gången Daisy hoppar grind
Hoppar jämnt och fint
Framhoppning på lite lägre kryss
Även Trusse fick gå en promenad med Daisy på ryggen

Programridning med två

I tisdags var jag på programridning med Trusse och Nelson på hemmaklubben SRS. Jag red upp LA:1 med båda hästarna för min lagledare Maggan Blom. Trusse gjorde en utmärkt debut trots höjd svårighetsgrad och fick 63,2%. Efter programmet red vi om de svåraste delarna och de delar som gick sämst så att vi skulle få till dom också.

Med Nelson har vi ju tidigare haft lite problem med att han fuskar på framridningen och lurar mig att tro att han är pigg och framåt när han egentligen bara segar ihop inne på banan sen. Därför tänkte vi lura honom att tro att det var riktig tävling så jag knoppade, badade och allt sånt för att få honom att gå på det. Vi fick till våran bästa framridning någonsin, men så fort vi kom in på banan så började han sega direkt. Han trodde antagligen att jag inte hade spöet med mig eftersom att det var "tävling" men där trodde han fel. Jag la till spöet på rumpan direkt när han började sega och då blev det fart på honom. Han gick programmet på 67,6% med spö, sen gick vi igenom de mindre bra delarna och pratade om vad jag ska tänka på innan jag red om programmet utan spö. Denna gång skrev de intet protokoll men Maggan sa att hans runda låg uppemot 70% och nosade. Hoppas att detta hänger i nu för det verkade fungera för stunden.

Så duktiga var de båda två, särskilt Trusse som gjorde sin LA-debut på högre procent än han gjorde i sin första LC 👌🏻🐴

Väl hemma kom hovis och skodde om Phaffe och Benny så att de fick snygga fötter igen.

Tyvärr inga bilder på Nelson då min telefons lagringsutrymme tog slut.

Jobbar på volt för att få loss innersidan innan Maggan kommer.
Mellantrav
Duktig duktig!
Lägger ner i lite lägre form
Schabrak från Hansbo, lindor från Event och boots från Eskadron
Genomgång av sånt som kan förbättras
Jobbar med rakriktning i skänkelvikningarna
Bärig trav
Skänkelvikning

Träning med SuperPuff

I måndags rullade vi mot Lina för våran andra träning tillsammans. Phaffe var jättefin och Lina tyckte att vi hade utvecklats mycket bara sen senaste gången. Jätteroligt att vi tagit oss fram en så pass stor bit på bara två träningar. Han orkar mer och mer och blir allt starkare. Gramanen behövs mindre för varje pass nu när han orkar ta i mer själv utan hjälp.

Vi jobbade mycket med att få honom kvickare i bak samt en hel del galoppjobb. I början fyrtaktade han ganska mycket i galoppen men nu håller den på att bli jättefin när han stärker sig. Phaffe jobbade på positivt trots 32 graders värme i ridhuset, det bokstavligen droppade om hela honom när vi var klara. Fina Puff, alltid lika glad och arbetsvillig.

Det känns verkligen bra med Phaffe nu, allt rullar på framåt och vi gör framsteg hela tiden. Jag tror att detta kommer bli riktigt bra! Har även fler bilder som är på väg upp.

Duktiga hästar

Mina två fina bruningar kämpade på bra i 30 graders värme på tävlingen i lördags och jag är riktigt nöjd med dom båda.

Trusse var först ut, superhärlig på framridningen, lite hingstig men ändå under kontroll. På banan tappade jag det lite emellanåt men lyckades hålla honom i schack för det mesta. Vi belönades med 65,536% och siffror från 3or till en snygg 9a som även blev Trusses första! Synd att hingstfasonerna spökar för honom ibland, annars hade han legat på över 70% nästan varje tävling. Jag är i alla fall nöjd över honom och blev jätteglad när jag såg att domaren skrivit att han är en ponny med det lilla extra. Lovande för framtiden! Trusse brukar få fina kommentarer men denna toppar nog listan. Han vann sin klass som var en procentklass, vilket betyder att alla tävlar mot alla oavsett program och storlek på ponny, vilket innebar att han fick tävla mot allt från D-ponnyer på FEI-nivå till A-ponnyer på LC-nivå. Vi tog tyvärr inte hem KM-guldet, men vi säger istället grattis till lagkompisen Jonna och hennes häst Catch som vann KM.

Benny tyckte att det var lite onödigt att lämna hagen för att tävla i 30-graders värme, men efter en hel del lirkande på framridningen lyckades jag rida ett någorlunda program. Han höll sig väldigt jämt hela programmet igenom, utan missar. Dock var det ett lite tråkigt program, lite på halvfart och inte så mycket power. Medelmåtta men inget mer helt enkelt. Vi fick iallafall 64,474% och nytt rekord i P1, vilket var mitt mål för dagen. Det bästa med Benny är att han kan allt, men lustigt nog är även det hans sämsta sida då och då 😉😅 Räv som han är, så tycker han om att få bossa lite då och då bara för att han är så rutinerad och vet bäst själv hur det ska vara utan min hjälp 😂 Jag tror att han helst av allt skulle vilja att jag inte lade mig i alls utan lät honom vara pilot, men tyvärr Benny, så kommer det aldrig att bli 😉

Imorgon kommer Daisy och ska vara här måndag-tisdag på ett miniridläger, vid 14:45 ska vi rulla med Phaffe till Lina för träning, vid 10 ska mamma köra Nelson till hovis och sko om honom, på tisdag är det programridning med Nelson och Trusse och nu idag på eftermiddagen var vi och hämtade nytt hö. Fullt upp hela tiden!

Är så glad över mina ponnyer och alla runt omkring mig ❤️

Viktigt att dricka innan tävling
Glada på prisutdelning
Liten kille med mycket spring i benen!
Knoppat och klart!
Partyskorna är på 💅🏼

Dagen 🙌🏻

Idag har jag och Trusse visat upp oss lite för en bekant till hans ägare Ami, dressyrdomaren och russfantasten Anders. Trusse var fin, riktigt snygg emellanåt. Dock var underlaget väldigt hårt, det var nästan som en hård skorpa över den mjuka sanden. Det märktes tydligt att Trusse kände lite obehag, mest i början men han blev trött ganska snabbt idag. Dels var det ju väldigt varmt och dels så tar det på dom kanska mycket att gå på så hårt underlag. Vi hann iallafall visa upp oss lite, rida igenom La1 för andra gången i Trusses liv och sen rida om de sämre delarna och få lite tips. Han skötte ryggningen, vänster galopp och 10metersvolterna väldigt bra idag, men något som inte brukar krångla som faktiskt inte funkade idag var högerfattningarna. Som tur var fick jag jättebra tips på hur jag ska lösa det på bästa sätt om det skulle hända igen samt lite övningar på hur man kan stärka honom och öva in rätt "tänk", även i skänkelvikningarna.

Vi blev sedan bjudna på fika och fick även ta oss en titt på Trusses avkomma Siruss som föddes förra året. Så himla lik pappa på alla vis, både i rörelsemönster, personlighet och även lite i utseendet. Helt klart ett trussebarn 😉🐴

Jag är nöjd med passet idag, och som Lisa sa: Det var inte dåligt men ni kan bättre 🙌🏻

Hem och öva, så är han snart en LA-ponny han med 💪🏽 Vi fick jättefina lovord både jag och Trusse, och man blir så motiverad att fortsätta tack vare det! Jätteroligt att höra. Nu laddar vi om till KM imorgon med busbäbis.

Skänkelvikningarna tar sig!
Ökad trav!
Snygg trav
Hela vår outfit idag är köpt på Hööks.
Vi får hjälp av Anders i ökningarna
Lite kort i formen men med otroligt snygg power
Höga språng i galopp
Han blir väldigt rund och i uppförsbacke i galoppen, nu ska vi bara få honom att orka hålla den galoppen längre
Jobbar vidare med travvolterna
Luftiga steg i traven
Snygg bakbensaktivitet!

Helt slut

Nu är allt hö äntligen inne efter 2 1/2 dagar och en hel del slit. I år tog vi in ca 1150 balar, till skillnad från förra årets 2500 balar. Det är enormt ansträngande och tar på krafterna, men nu är allt uppe på skullen och det lilla sista som återstår är lite städning bara som vi kommer att slutföra imorgon eftermiddag. Innan dess ska jag och Lisa motionera tre ponnyer samt mocka och fixa stallet, precis som idag.

Idag fick Nelson och Phaffe gå en supermysig sväng i skogen medans Trusse fick gå ett dressyrpass. Han var helt amazing idag, jag hade inget spö och inga sporrar på mig utan red bara i mina vanliga ridskor, och ändå var han jättemjuk i sidorna, följsam, fram för skänkeln och allt bara klaffade. Wow säger jag bara! Han brukar vara lite nonchig när man rider utan sporrar eftersom att han då får den där lilla extra pushen, men idag var han helt fantastisk ändå och inte nonchig alls! Framsteg framsteg! Hade detta varit sista passet hemma innan SM (Vilket det var tänkt att det skulle vara) så hade vi kunnat åka dit med en grym känsla i magen, men ibland blir det inte alltid som man tänkt. Vi försöker behålla den bra känslan och tar fram den igen på KM på lördag, och våran karriär tar ju faktiskt inte slut bara för att vi missar SM. Visst, det är trist som tusan, men vi har ju ändå KM, 5-årschamp och en hel del individuella tävlingar kvar + LA-debut! Vi får se om han går allsvenskan i höst, det beror på hur många ryttare som finns i laget och lite så.

Nu tar jag kväll efter en lång dag och laddar om för en ny dag imorgon!

Morgondagens plan

06:00 Nora upp och fodrar alla hästar + äter frukost
06:35 Nora fodrar hö och gör iordning Trusse
07:00 Lisa kommer och mockar, medans Nora rider Trusse
07:50 Trusse är klar, svampas av.
08:00 Lisa klar i stallet. Trusse och Benny ut i hagen.
08:10 Nora och Lisa gör iordning Phaffe och Nelson
08:25 Phaffe och Nelson rids
09:15 Nelson och Phaffe klara, svampas av och släpps ut
09:30 Vatten ut i alla hagar
09:35 Sista checken i stallet innan vi gör oss iordning för att åka till höskörden.
10:00 Höskörd resten av dagen

På lördag får Trusse tävla KM istället för SM, men det är bättre än inget. Synd bara att sjunka så lågt från vad det var tänkt. Han får iaf gå en LB1 och Benny får hänga på och gå P1. Nästa vecka ska Trusse debutera LA1 på en programridning för min lagledare Maggan Blom, Nelson får följa med och gå en la1 han med.

Detta kommer bli bra 💪🏽

Visa fler inlägg