Hovis och Equiterapeut

Något vi alltid varit noga med när det gäller hästarna är regelbunden skoning samt verkning (Såklart!) men även att hästarna får regelbunden check av våran equiterapeut Anna. De hästar som tävlar och tränar hårdast får med ungefär 2-3 månaders mellanrum medans de som inte tränar lika ofta (Tex Vicke) får kollas ungefär 1-2 gånger om året. 


Hovslagaren var här idag och skodde om Phaffe, Nelson och Vicke samt verkade Gemini och Benny som går barfota. Phaffe fick inviga sina nya skor med ett 35-minuters styrkepass. Superdåligt underlag ute just nu men ridhus är bokat torsdag samt under helgen. 

Imorgon förmiddag kommer Anna och kollar Phaffe och Gemini. Sist hon kollade Phaffe var precis när vi köpt honom och då var han utan anmärkning, nu hoppas vi att han fortfarande ser bra ut efter ett par månaders träning. 

För mig är det väldigt viktigt att hela tiden se till så att hästarna inte har någon låsning eller är stela/har ont nånstans. Skulle kännas jättehemskt att veta att jag tränat och tävlat på en häst som inte är fräsch i kroppen. Att då och då ta ut en equiterapeut, massör eller akupunktör är ett jättebra sätt att hålla koll på din häst, samt att vetchecka ibland om man känner att det skulle behövas. 

Håll tummarna för att Phaffe och Gemini ser bra ut imorgon 💕🙏🏼

#1 - - Ellen - tävlingsryttare:

Så fina bilder!