Pandoras och min första start

I lördags startade jag Pandora för första gången i Mantorp och tidigt blev det. Fodrade och släppte ut hästarna här hemma vid halv fyra, var hos Pandora vid halv fem-tiden och åkte därifrån vid halv sex. 


Det var kul att komma ut på tävling med storhäst och rida en lite lägre klass utan press bara för att få känna på hur hon är på tävling och hur en ponnytävling skiljer sig från en storhästtävling. Det jag la mest märke till är hur mycket mindre plats det finns på framridningen. Har tävlat massa ponnyer på Mantorp i flera år och aldrig upplevt att det varit trångt på framridningen där, inte ens på nationella tävlingar. På storhäst däremot tyckte jag att det var jättetrångt i ridhuset när det var 4-5 hästar, jämfört med ponnytävlingarna när man kan få in 7 ponnyer utan att det blir fullt. Jag var inte riktigt förberedd på hur lite plats det skulle finnas så det var ett störningsmoment som jag fick försöka ignorera. Nu kan jag ju ta med mig det och vara mer förberedd på det tills nästa gång. 

På framridningen kändes hon fin, ibland tappade vi våran lilla bubbla av fokus men jag hade lätt för att fånga upp hennes uppmärksamhet igen. Hon är en väldigt lydig häst och det har man ju nytta av på trängre framridningar och i programmet. Dock tänker jag mixa lite med framridningen tills nästa gång och lägga om den då jag har en annan plan som jag tror skulle kunna funka bättre. Jag tror att nyckeln till framgång är att våga prova sig fram och analysera sin ridning efter varje pass. Vad och dåligt? Vad gick bra? Varför gick det som det gick? Och så vidare. Gärna att man analyserar med någon som varit med och sett passet från marken, tex tränare eller förälder. På så sätt får man med både själva ridkänslan från ryttaren samt hur det matchade med vad personen på marken såg. Nu har jag och mamma funderat och diskuterat lite angående framridningen och kommit fram hur vi ska lägga om den tills nästa tävling. 

På banan blev hon först lite spänd och tittig men hon gav sig väldigt fort, bara efter nått varv. Under programmets gång kändes hon överlag väldigt påverkbar och fin. Dock lite småmissar här och där som kommer med rutin samt att vi ska prova att lägga om framridningen och se om vi får någon förbättring. 

Vi slutade på 64,5% i våran första tävling, en regional LA3. Det är nått jag kan vara stolt över i våran debut då jag bara rider två gånger i veckan. Min första tävling bland vuxen på storhäst gjord! Ser redan fram emot nästa tävling. 

Stort tack till Sofie för att jag får äran att träna och tävla Pandora, jag lär mig massor på henne! 

Ökad skritt.
Läng formen.
#1 - - Viktoria:

Gå in o läs. Dela gärna. Detta är så viktigt!! http://sotflikka.se/nar-ridsportsbutikerna-bidrar-till-smalh-29339738

#2 - - Annsoh:

Jätte fina bilder! :) Hoppas du har haft en trevlig helg! :)