Nya regler

Nya regler inom dressyren.

Förbud mot hatt (Hjälmkrav i alla klasser) införs. Toppen tycker jag, hjälmen kan rädda liv. Skulle själv aldrig rida i hatt. Finns jättestort utbud av snygga, sportiga hjälmar för alla smaker att välja på istället.

Även nya regler angående klädseln. Har inte satt mig in jättenoga i det men verkar som att alla typer av färgkoder tagits bort. Kommer bli kul att se om dressyren blir mer färgglad. Personligen kommer jag dock fortsätta köra på den klassiska looken med influenser av blingbling och modernitet, som de flesta andra dressyrryttare nu för tiden.

Har även hört om att det ska/eventuellt ska införas att man ska kunna ha två domare i vissa klasser? Någon som vet mer om detta?

Är även stopp för vaggor och liknande på tränsen nu. Det var ett stort snack om det på SM i somras när det visade sig at PS of swedens populära vaggor i tränsen var förbjuda och nu finns altså det som en regel även på pappret. Använde själv vaggorna innan jag var tvungen att klippa av dom men kände ärligt talat inte så mycket skillnad. Hade dock bara i sidostyckena och då tror jag att hästarna känner av det mer än ryttaren. Hade nog upplevt mer skillnad om jag hade haft vaggor i tyglarna. Beror säkert också på hur pass känslig häst man har och hur lättpåverkad den är av utrustningen.

Vet att ridsport lagt ut en artikel om någon vill läsa mer om de nya reglerna.