10 Budgettips från vanliga mataffärer

Har ni tänkt på hur mycket användbart som faktiskt finns på matbutikerna vi handlar på? En hel del grejer är toppen att ha i stallet, och de flesta sakerna är rena budgetsaker. Oavsett om man handlar på Ica, Willys, Coop eller andra butiker så kan jag lova att dessa produkter finns.

Här är 10 användbara budgetsaker som går att köpa på en matbutik nära dig!

1. Kökssvampar

Perfekta till läderputs då den raspiga sidan tar bort den värsta smutsen utan problem medans den mjuka sidan polerar och ger en snygg finish.

2. Trasor

Ni som använder trasor i stallet måste ju ändå medge att dom är bra till allt? Torka av bett, snygga till stövlarna innan start, gnugga rent lacknosgrimmor, torka hyllor och bara allmänt ha till hands. Jag har alltid trasor i stallet!

3. Skurborste

Ultimat till både hinkar och hovar. Behöver jag ens säga mer?

4. Plasthandskar

Ett bigpack med helt vanliga engångshandskar i plast och du har ett förråd för ett halvår framåt. Jag använder plasthandskar när jag putsar läder för att slippa sprida fettfläckar på schabrak eller kläder och när jag masserar hästarna med liniment eller tar på kyllera.

5. Sockerbitar och äpplen

Bitsocker är det perfekta godiset att ha i fickan eller i framridningsväskan. Äpplen är perfekta att ge precis innan start för att få en skummig och fin mun.

6. Svinto

Jättebra till att gnugga rent stigbyglar och bett med.

7. Head And Shoulders

Bästa schampot att använda på hästarna. Skonsamt mot hud och päls, ger mjukhet och glans samt en fräsch, lätt doft. Kan det bli bättre? Även perfekt till svansen. Används flitigt på bland annat Brolöten.

8. Genomskinligt nagellack

Behöver inte vara dyrt alls, 20-30 kronor på Ica och du har ett perfekt top coat lack till alla dina blingiga prylar. Måla ett tunnt lager över pannband, blingpasspoaler, sporremmmar, vad som helst med bling! Det ger dels fin extra glans och motverkar att stenar eller glitter lossnar = Ser snyggare ut och håller längre!

9. Ögonbrynskniv

Max 15 kronor och sen har du ett superbra verktyg för flugäggsborttagning.

10. Diskmedel

Funkar till allt och tar bort både läderfett och olja utan problem.