Påsklov

Nu är jag mitt uppe i mitt påsklov, Katrineholms kommun har av någon anledning vecka 16 istället för 15 som alla andra. Therese var här mycket förra veckan under sitt påsklov och red/hjälpte till i stallet, men nu har hennes skola börjat igen så hon har åkt tillbaka till Stockholm och kommer att rida Vicke i helgen igen. 


Sara, Selma, Alva och Madde med familjer har åkt till Italien vilket betyder att jag är själv i stallet den här veckan. Lite extrajobb men vad gör det? 

Igår fixade jag stallet, red ett dressyrpass på Nelson som gick toppen, promenerade Phaffe. 

Idag är det träning för Anne klockan 10 och därefter ska jag rida Pandora. När jag kommer hem så är det vanligt stallfix samt att jag ska jogga Nelson. 

Jag har förstått att det är några av er som undrar vad som ingår i att "fixa stallet", vilket jag förstår eftersom att det är ganska ospecificerat att säga så hehe. 

När jag fixar stallet så börjar jag med att mocka alla boxar, lägga in hö, kraftfoder och vatten i alla boxar, förbereda kvällsbetfor, städa upp prylar i stallgången och lägga allt på sin plats, putsa allt oputsat läder, rulla upp Nattlindor, sopa stallgången, kratta stallplanen och ta hand om kaninerna. Tar ungefär 1h och 20 minuter att göra själv (om jag mockar alla boxarna) Ibland är det bara 3 boxar att mocka eftersom att Nelson och Vicke sover ute de varmare nätterna.