Ett litet felsteg - så mycket att förlora

Idag gick Trusse på 68% och hade dels vunnit klassen med 7% marginal men även satt kval till både USM och 5-årschamp långt över kvalgränsen om det inte var för detta felsteg. 

Det som var skillnaden mellan succé och katastrof var 1 och en halv sekund, och ett litet felsteg. Ett otroligt litet felsteg som rasade allt.

Trusse trampar fel efter första uppridningen och hamnar utanför staketet i en och en halv sekund. 

Men det räcker med en och en halv sekund för att bli diskad.  Att lämna banan under pågående ritt resulterar i uteslutning.


Han hade väldigt mycket power efter uppridningen och jag tappade honom i 2 sekunder i första hörnet, och de ynka sekunderna är fullt tillräckligt för att jag ska förlora kontrollen över hans ben. Han klev utanför. 

Jag sagt på helspänn och väntade på att bli avblåst, men jag fick slutföra ritten vilket jag är väldigt tacksam för. Trots att den bästa ritten han någonsin gjort inte räknades så fick han ändå en riktigt bra runda med sig tills nästa tävling och det är superpositiv om man tänker i utbildningssyfte. 

Väldigt många blickar har han fått idag och det har varit folk framme och berömt hans utstrålning och sagt att han är såå fin. Värmer enormt!

Han går verkligen från klarhet till klarhet just nu och att rida ett lätt joggingpass på morgonen innan tävlingen var ett vinnande koncept, men att ett felsteg skulle förstöra detta, det kommer jag aldrig förlåta mig själv för. Hade jag varit liite kvickare att få tillbaka honom hade han aldrig trampat utanför och dessa fantastiska resultat han hade chansen att få skulle han ha fått. 

Men man lär sig av sina misstag, nobody learns without getting it wrong. Vi laddar om tills nästa helg och då tänker vi leverera en minst lika stark runda fast utan diskvalificering.

I won't give up
No i won't give in
Until i reach the End
Then I'll start again
Visa fler inlägg