Att rida westernhästar?

Måste erkänna att det var en av dom svåraste sakerna jag provat på inom hästsporten. 


Eftersom att dressyrryttare och hoppryttare i allra största utsträckning rider och tränar utefter den engelska ridningen så var det supersvårt att helt plötsligt rida på det amerikanska westernsättet som på många sätt är helt tvärt emot det vi dressyrryttare lär oss under åren. 

Jag blev i alla fall tilldelad en liten häst som hette One. Han var väldigt av och på i bjudningen men det tror jag bara beror på att jag inte hade en susning om hur han skulle ridas. Lisas häst hette Yaty och var extremt pigg, och vi var båda två överens om att det var jäkligt annorlunda om man jämför med allroundhästarna hemma. 

Vi fick testa på lite barrelracing och lära oss lite om hur man skulle ge signaler till en westernskolad häst. Vi fick ganska många tillsägelser om att vi red för engelskt.. Inte så konstigt med tanke på att det är det enda vi lärt oss hehe 😅 

Det var i allafall en riktigt rolig upplevelse och att få testa på något nytt. Supernyttigt att testa på en annan kultur inom hästvärlden och framförallt att få komma nån stans där man är totalt nybörjare. Man blir väldigt ödmjuk angående sina egna kunskaper när man får ett litet wakeup om hur lite lite lite man faktiskt kan och hur mycket det är man inte har en susning om. 

Skulle rekommendera alla att testa en ny gren där det är stor skillnad på ridstilen för det är dels kul och framförallt nyttigt för ens ödmjukhet. 


Lisa och Yaty
One i spolspiltan efter träningen
En supermysig liten häst som väldigt gärna pussades