Mer om Trusses tävling

Oj oj oj! Mycket nytt blev det för Trusse igår. Vi debuterade både att rida två klasser på en tävling och Lätt B. Egentligen är han inte riktigt redo för Lätt B än men vi ville mest se hur han reagerade med att först tävla och sen gå in i trailern, sova en stund och sen kunna tävla igen! Vi gjorde det även för att förbereda honom inför kvalitetsbedömningen i september, mer om det i slutet av inlägget. 
I Lätt C gjorde Trusse sin bästa runda någonsin, han var så koncentrerad. Även fast en massa hästar gnäggade hej vilt så kunde han koppla bort det och koncentrera sig ändå, något han som hingst har jättesvårt för, särskilt när han är så ung. Det var dessutom framridning precis bredvid tävlingsbanan och hästar i hagarna runt om kring, något han bara varit med om en gång tidigare och då stod han på bakbenen i alla hörnen. 
Jag blev iallafall supernöjd med ritten,den var stadig och fin och bra vägar, och det resulterade i 65,915% och en tredje plats utav sex startande! Och den hästen som vann var en gammal läromästare som gått FEI klasser så det är ju självklart att lilla Trusse inte kan mäta sig med den. Men vi fick i alla fall rekord procent och det är jag supernöjd över.
I lätt B var han lite trött vilket är helt förståeligt då det är första gången han går dubbelklasser och vi fick därför några stora missar i galoppen, vi fick 58% men jag är jätteglad över Trusse ändå, han har gjort en jättebra prestation! Det är så skönt att se att han blir lite bättre hela tiden. 
Och mer om kvalitetsbedömningen då. Det är som ett slags test där man bedömer hans kapacitet och hans kvalitéer. Han ska löshoppas, ridas, visas för hand och veterinärbesiktas. Detta kommer att ske i september, den sjunde eller sjätte, minns inte riktigt just nu. Men det kommer självklart komma mer resultat och så därifrån när det är aktuellt.



#1 - - Anonym:

Vad fick han för % i LC??😍

Svar: 65,915% :)
Nora Lund